Brezilya Devlet Başkanı Twitter tarafından sansürlendi

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro

Twitter, Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun kalabalıklar arasına karıştığı, hidroklorürle salgına çözüm bulunabileceği gibi yanıltıcı bilgiler verdiği video paylaşımlarını kaldırdı. Bu kararla Bolsonaro, Twitter tarafından sansürlenen ilk devlet başkanı oldu

Twitter, Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun başkent Brasilia’da kalabalıklar arasına karıştığı, hidroklorürle salgına çözüm bulunabileceği gibi yanıltıcı bilgiler verdiği ve karantinaya son vermesi için halkı cesaretlendirdiği bir videoyu içeren iki paylaşımı kaldırdı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre videolardan birinde, Bolsonaro’nun bir sokak satıcısını ‘salgın nedeniyle ölmeyeceğine dair’ ikna etmeye çalıştığı ve devamında karantinaya karşı çıkarak “İnsanlardan duyduğum şey çalışmak istedikleri” dediği iddia ediliyor.

Sansürlenen ilk devlet başkanı

  • Topluluk kurallarını kısa bir süre önce güncelleyen Twitter kararını, 'yerel ya da küresel sağlık otoritelerinin tavsiyelerine karşı koyan içeriklerin kaldırılması' kuralı doğrultusunda aldı. Bu kararla birlikte Bolsonaro, Twitter tarafından sansürlenen ilk devlet başkanı oldu.

Koranavirüsü 'basit bir grip' diye tanımladı

Bolsonaro, koronavirüs salgını nedeniyle acil durum kararı alan valilere tepki göstererek, virüs için "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” ifadesini kullanmıştı.

Okulları ve marketleri kapatmanın anlamsız olduğunu dile getiren Bolsonaro, "Salgın 60 yaş ve üzeri insanları daha çok etkiliyor, okulları kapatmak için hiçbir neden yok" diye konuşmuştu.

Bolsonaro, bazı medya kuruluşlarını 'korku yaymakla' suçlamıştı.

Halk istifasını istedi

  • Brezilya'da milyonlarca kişi, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yu yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasına karşı gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle balkonlarda tencere tava çalarak protesto etmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >