Brunson bundan sonra ne yapacak?

ABD'li papaz Andrew Brunson, hakkında verilen karar sonrası ne yapacak?
ABD'li papaz Andrew Brunson, hakkında verilen karar sonrası ne yapacak?

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Andrew Brunson, mahkeme kararı ile serbest bırakıldı. Ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılan Brunson bundan sonra ne yapacak? Bu soruyu Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt yanıtladı.

Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, dava sonuçlandıktan sonra, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, kararı değerlendirdi.

Avukat, Halavurt, ''Türkiye ile ilişkilerin gerilmesine gerek yoktu. Bu kabul edebileceğimiz bir karar değil, temyiz edeceğiz. İtiraz haklarımızı haklarımızı kullanacağız. Keşke tutuksuz şekilde yargılanabilseydi. Karar bizim için süratli oldu ama hazırlığımızı yapmıştık. Bu sonucun olabileceğini tahmin ediyorduk'' dedi.

"Brunson kararı nasıl karşıladı?"

Halavurt, gazetecilerin "Brunson kararı nasıl karşıladı?" sorusu üzerine, "Brunson durumu anlamaya çalışıyor. Ben ona özgür olduğunu söyleyince anladı ve sevindi" dedi.

Halavurt gazetecilerin, "Brunson hemen gider mi?" sorusu üzerine de "Gider diye düşünüyorum. Burada artık bir güvenlik sorunu da oluştu onun için. Uçak hazırlanıncaya kadar evinde bekleyecek. Uçak ayarlandığında gidecek" dedi.

Gazetecilerin, "Ayrıca bir güvenlik temin edilir mi?" sorusuna Halavurt, "Bu, devletin bileceği iş" dedi.

Avukat Halavurt, Brunson'ın neredeyse iki yıl özgürlüğünden mahrum kaldığını, aile ve sosyal düzeninin bozulduğunu söyleyip, "Oysa kendisi Türkiye'de kalmak isteyen biriydi. Bu, onu belli ölçüde üzüyor" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >