BtcTurk'te erişim sıkıntısı sona erdi

BtcTurk
BtcTurk

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'te saatlerdir devam eden erişim sıkıntısı sona erdi. Çok sayıda kullanıcı sosyal medyada söz konusu durumdan şikayet etmiş, şirketten yapılan açıklamada, arızanın servis sağlayıcılardan kaynaklandığı ifade edilmişti. Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'te saatlerdir devam eden erişim sıkıntısı sona erdi.

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk'e saatlerdir erişim sağlanamıyordu. Şimdilik bu sorun giderilmiş gibi gözüküyor. Kullanıcılar siteye girip görebiliyorlar ancak başka işlemleri gerçekleştiremiyorlar.

Erişim problemi kısmen giderildi. Kullanıcılar artık site ve uygulama üzerinden hesaplarına giriş yapabiliyor ve hem Türk Lirası hem kripto cinsinden bakiyelerini takip edebiliyor.

Öte yandan şirketten yapılan açıklamada halen bazı işlemlerin kullanılamadığı belirtildi.

Açıklamada, "BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintileri sona ermiştir. Hesap bilgileriniz ile giriş yaparak tüm Türk Lirası ve kriptopara bakiyelerini görebilirsiniz. Diğer tüm işlemler sırasıyla aktif hale getirilecek ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulmaya devam edecektir. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Btc Turk
Btc Turk

Microsoft kaynaklı sorun açıklaması

Saatler süren erişim arızasına ilişkin şirketten açıklama yapılmıştı. BtcTurk hesaplarından söz konusu açıklamada teknik arızanın Microsoft Azure kaynaklı olduğu ifade edilirken, "Değerli kullanıcılarımız, Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir" denilmişti.

Kripto para piyasası
Kripto para piyasası
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >