Bu aksiyonları gerçekleştiremeyişinizin nedeni "Peter Pan Semdromu" olabilir

“Ben senin yaşında iken” diye başlayan cümleleri sıkça duyduğunuzdan eminiz. Yoksa siz de büyümek istemiyor musunuz? Ev satın almak, çocuk sahibi olmak, kariyer planı yapmak bir hayal mi? Henüz ne yapacağına karar vermemiş, ne istediğini asla bilmeyen ve ne istemediğini bildiği için gönlü rahat olanlar! Bu yazı sizi ilgilendiriyor...

"Bütün çocuklar büyürler, biri hariç.” diye başlar Peter Pan.

Yeni nesil büyümeyi reddediyor. Şimdilerde 25-40 yaş aralığındaki nesil ev satın almayı, evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı, kariyer planı yapmayı bir hayal olarak görüyor. Oysa anne babalarımız o yaşlarda iken bunların birçoğunu yapmıştı.

Bu sorulara vereceğiniz cevapların kısa ve net bir şekilde "Bilmem” olacağını bilsek de yine de soralım..
Sahiden, aile kurmaya hazır hissediyor musunuz?
Para biriktiriyor musunuz?
Ev sahibi olmayı hayal ediyor musunuz?
Peki, kariyerinizin bir sonraki adımı ne?

Biliyoruz. Planlarınız var ama bunlar sadece bir haftanızı idare edecek kadar. Uzun vadeli planlar bir eylem olmaktan ziyade kafanızda bir düşünce olarak yer ediniyor.




Peki tüm bu değişikler neden kaynaklanıyor? 25-40 yaş arasındakiler neden uzatılmış bir ergenlik dönemi yaşıyor?
























Yetişkinlerin “ergenleşmesi” sorununda ekonomik gelişmeler bahane
Profesör Furedi, "Geçmiş yüzyılda da birçok ekonomik sıkıntı yaşandı ancak asıl mesele, bu jenerasyonun kendi içinde sıkışıp kalmış olması. Ekonomik zorluklarla karşılaşıldığında, parasız kalırsın. Bugün ise insanlar sadece bahaneler buluyor. 



 “Geçmiş yüzyılda da birçok ekonomik sıkıntı yaşandı ancak asıl mesele, bu jenerasyonun kendi içinde sıkışıp kalmış olması. Ekonomik zorluklarla karşılaşıldığında, parasız kalırsın. Bugün ise insanlar sadece bahaneler buluyor.İnsanlar kendilerini yetişkin olarak görmekten korkuyorlar. Yetişkin olmanın iyi bir şey getirmediğini düşünüyorlar. Tüm kültürel değerlerimiz gençlikle ilişkili ve bundan uzaklaştıkça, daha gergin bir hale geliyoruz.”
Yetişkinlerin “ergenleşmesi” sorununda ekonomik gelişmeler bahane Profesör Furedi, "Geçmiş yüzyılda da birçok ekonomik sıkıntı yaşandı ancak asıl mesele, bu jenerasyonun kendi içinde sıkışıp kalmış olması. Ekonomik zorluklarla karşılaşıldığında, parasız kalırsın. Bugün ise insanlar sadece bahaneler buluyor. “Geçmiş yüzyılda da birçok ekonomik sıkıntı yaşandı ancak asıl mesele, bu jenerasyonun kendi içinde sıkışıp kalmış olması. Ekonomik zorluklarla karşılaşıldığında, parasız kalırsın. Bugün ise insanlar sadece bahaneler buluyor.İnsanlar kendilerini yetişkin olarak görmekten korkuyorlar. Yetişkin olmanın iyi bir şey getirmediğini düşünüyorlar. Tüm kültürel değerlerimiz gençlikle ilişkili ve bundan uzaklaştıkça, daha gergin bir hale geliyoruz.”
Yetişkin olmanın iyi bir şey getirmediğini düşünme yanılgısı
İnsanlar kendilerini yetişkin olarak görmekten korkuyorlar. Yetişkin olmak fazladan yük anlamına geliyor çünkü. Kültürel değerlerden uzaklaştıkça, daha gergin bir hale gelmek mümkün.
Yetişkin olmanın iyi bir şey getirmediğini düşünme yanılgısı İnsanlar kendilerini yetişkin olarak görmekten korkuyorlar. Yetişkin olmak fazladan yük anlamına geliyor çünkü. Kültürel değerlerden uzaklaştıkça, daha gergin bir hale gelmek mümkün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >