Bu arabayı çalıştırmak için marşa basmanıza gerek yok, düşünün yeter

Bu seneki Paris Motor Show Fuarı'nda ziyaretçiler inanılmaz bir teknolojiyle karşılaşacaklar: Düşünce gücüyle çalışan araba

Dünyaca ünlü Alman otomobil markası Opel, düşünce gücüyle çalışan Opel Astra üretti. Peki Opel Mind adı verilen bu teknoloji nasıl bir işleve sahip?

Otomobilin karşısındaki sandalyeye oturan ziyaretçilerin kafasına bir kulaklık yerleştiriliyor. Kulaklık aracılığıyla zihinden gelen dalgalar arabanın ateşleme sistemine iletiliyor ve bu sayede motor çalışıyor. Teknoloji şirketi Reinsydr ile bu teknolojiyi üreten Opel yöneticisi Jean-Baptiste Herman: " Ziyaretçiler, beyin aktivitelerini ölçümleyerek Bluetooth yardımıyla arabaya aktaran internet bağlantılı bir kulaklık takıyorlar. Kişi belirli beyin dalgalarını arttırdıkça kulaklık bu beyin dalgalarını toplayarak arabaya ulaştırıyor. Böylece arabanın motoru çalışıyor" dedi.
Herman şöyle devam etti: “Günümüzde çalışan yenilikçi araştırmacıların ve nörologların birçoğu insanlar tarafından kontrol edilen makine fikri üzerine yoğunlaşmış durumda. Bizim sunduğumuz teknolojinin temelinde de bu yatıyor. Paris Motor Show bu teknolojiyi sunmamız için gerçekten güzel bir fırsat oldu.”

Opel Mind şimdilik sadece tanıtım aşamasında. Günlük hayatta nasıl ve ne amaçla kullanacağımız ise meçhul. Arabanın düşünce gücüyle nasıl çalıştığını videomuzda izleyebilirsiniz;








Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >