Bu gece gerçekleşecek olan meteor yağmuru hakkında bilinmesi gereken 4 detay

Meteor yağmuru
Meteor yağmuru

Halk arasında "yıldız kayması" şeklinde de bilinen meteor yağmuru, bu gece en yüksek seviyeye ulaşarak gökyüzünde tam bir görsel şölen sunacak. Peki ama bu doğa olayıyla alakalı bilinmesi gereken detaylar neler?

Bilim adamları, her yıl Ağustos'un ortasında gözlemlenebilen Perseidmeteor yağmurunun bu sene 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece görüntülenebileceğini duyurdu. Hatta yapılan bilgilendirmeyle, bu yıl gerçekleşecek olan meteor yağmurunun geçtiğimiz dönemlerdekine oranla çok daha yoğun geçeceği de söylentiler arasında.

Halk arasına "yıldız kayması" şeklinde de geçen bu doğa olayı esasında tam olarak bir gözyüzü şöleni şeklinde de açıklanabilir. İşte hava şartlarının müsaitliği doğrultusunda şehre uzak birçok farklı noktadan izlenebilecek olan yıldız kayması hakkında bilinmesi gereken detaylar...

Perseid meteor yağmuru nedir? 
Meteor ya da meteroid isimleri esasında uzay boşluğunda dolanan uzay taşlarına verilen isimlerden birkaçı. Meteorlar, Dünya atmosferine girdikleri anda oksijenle buluşarak sürtünme kaynaklı olarak yanıyorlar. Ancak bizi ilgilendiren kısım atmosfere giren taşlar değil, çevresinde oluşan sıcak hava parıltısı. Esasında izleyiciler tarafından tam olarak gözlenen de bu. Yani meteor yağmuru kısaca binlerce meteorun atmosfere aynı anda girmesine deniyor.
Perseid meteor yağmuru nedir? Meteor ya da meteroid isimleri esasında uzay boşluğunda dolanan uzay taşlarına verilen isimlerden birkaçı. Meteorlar, Dünya atmosferine girdikleri anda oksijenle buluşarak sürtünme kaynaklı olarak yanıyorlar. Ancak bizi ilgilendiren kısım atmosfere giren taşlar değil, çevresinde oluşan sıcak hava parıltısı. Esasında izleyiciler tarafından tam olarak gözlenen de bu. Yani meteor yağmuru kısaca binlerce meteorun atmosfere aynı anda girmesine deniyor.
Perseid meteor yağmuru ne zaman?
Bu sene (2017) gerçekleşecek olan Perseid meteor yağmuru, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamalara göre 12 Ağustos ve 13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Yani meteor yağmuru bugün ve yarın gözlemlenebilecek. Gök taşı yağmurunun saniyede yaklaşık 60 kilometre hızla ilerlediği de uzmanlar tarafından belirtilen detaylar arasında.
Perseid meteor yağmuru ne zaman? Bu sene (2017) gerçekleşecek olan Perseid meteor yağmuru, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamalara göre 12 Ağustos ve 13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Yani meteor yağmuru bugün ve yarın gözlemlenebilecek. Gök taşı yağmurunun saniyede yaklaşık 60 kilometre hızla ilerlediği de uzmanlar tarafından belirtilen detaylar arasında.
Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?
Perseid meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek. Bu doğa olayını şehre uzak noktalardan ve ışığın az olduğu bölgelerden deneyimlemek daha kolay olacak.
Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek. Bu doğa olayını şehre uzak noktalardan ve ışığın az olduğu bölgelerden deneyimlemek daha kolay olacak.
Perseid meteor yağmuru çıplak gözle izlenir mi?
Perseid meteor yağmuru çıplak gözle izlenebiliyor. Yani bu doğa olayını izleyebilmek için herhangi bir teleskop ya da ek ekipmana ihtiyaç yok.
Perseid meteor yağmuru çıplak gözle izlenir mi? Perseid meteor yağmuru çıplak gözle izlenebiliyor. Yani bu doğa olayını izleyebilmek için herhangi bir teleskop ya da ek ekipmana ihtiyaç yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >