Bu gelenekleri okuyunca küçük dilinizi yutacaksınız

İlginç gelenekler
İlginç gelenekler

Bazıları eğlenceli, bazıları ilginç, bazılarıysa insanı hayrete düşürecek kadar şok edici; dünyanın en ilginç gelenekleri...

Okuyunca şoke eden; dünyanın birçok yerindeki geleneksel adetleri bir araya getirdik. Ortaya oldukça şaşırtıcı bir içerik çıktı.

Evlenmek istiyorsanız en az 60 kilo olmanız lazım 
Moritanya'da kilolu kadınlar daima en güzel kadın olarak algılanmaktadır. Bu sebepledir ki; evlenmek isteyen bir genç kızın en az 60 kilo olması gerekir. Eğer değilse, kilo almak zorundadır yoksa evlenmesi mümkün değildir.
Evlenmek istiyorsanız en az 60 kilo olmanız lazım Moritanya'da kilolu kadınlar daima en güzel kadın olarak algılanmaktadır. Bu sebepledir ki; evlenmek isteyen bir genç kızın en az 60 kilo olması gerekir. Eğer değilse, kilo almak zorundadır yoksa evlenmesi mümkün değildir.
Önce askerlik, sonra evlilik
Kuzey Kore'de evlenmek için belirli statülere erişmiş olmanız gerekmektedir. Eğer gelin iseniz en az 25, damat iseniz en az 27 yaşında olmalısınız. Bu da demektir ki; Koreli herhangi bir çiftin arasında en az 2 yaş bulunabilmektedir.
Önce askerlik, sonra evlilik Kuzey Kore'de evlenmek için belirli statülere erişmiş olmanız gerekmektedir. Eğer gelin iseniz en az 25, damat iseniz en az 27 yaşında olmalısınız. Bu da demektir ki; Koreli herhangi bir çiftin arasında en az 2 yaş bulunabilmektedir.
Köpek bakmak yasak

                                    Az nüfusu ve son zamanlarda parlayan futbolu ile dikkat çeken İzlanda'nın başkentinde köpek beslemek yasaktır. Sebebi ise oldukça basit ve hoş; bu sevimli dostlarımızı doğal ortamlarından koparmamak.
Köpek bakmak yasak Az nüfusu ve son zamanlarda parlayan futbolu ile dikkat çeken İzlanda'nın başkentinde köpek beslemek yasaktır. Sebebi ise oldukça basit ve hoş; bu sevimli dostlarımızı doğal ortamlarından koparmamak.
Yaşın ilerlediğinde canlı canlı gömülürsün

                                    Kuzey Kutbunda yaşayan insanların oldukça acayip bir gelenekleri bulunmakta. Buna göre: Belirli bir yaşa gelmiş olan insanlar, işe yaramadıklarını düşündükleri zaman kendilerini canlı olarak gömdürürler. Oldukça ilginç bir gelenek.
Yaşın ilerlediğinde canlı canlı gömülürsün Kuzey Kutbunda yaşayan insanların oldukça acayip bir gelenekleri bulunmakta. Buna göre: Belirli bir yaşa gelmiş olan insanlar, işe yaramadıklarını düşündükleri zaman kendilerini canlı olarak gömdürürler. Oldukça ilginç bir gelenek.
Geçmişin izleri yüzünde taşınır
Kosovadaki gelinler, gelinlik olarak tarihi bir kostüm giymektedirler. Yüzlerineyse beyaz bir boya sürülür ve geçmişe ait desenler çizilir. Sebebi ne derseniz; kötü şans gelmesini engellemek diyebiliriz.
Geçmişin izleri yüzünde taşınır Kosovadaki gelinler, gelinlik olarak tarihi bir kostüm giymektedirler. Yüzlerineyse beyaz bir boya sürülür ve geçmişe ait desenler çizilir. Sebebi ne derseniz; kötü şans gelmesini engellemek diyebiliriz.
Özel bir kraliyet dili
Tayland'da yalnızca kraliyet ailesine mensup kişilerin konuşabildiği özel bir dil kullanılmaktadır.Bunun nedeni; konuştukları şeylerin kendileri dışındaki kişiler tarafından anlaşılmasını istememeleridir. Bu geleneği temeli geçmişe dayanır.
Özel bir kraliyet dili Tayland'da yalnızca kraliyet ailesine mensup kişilerin konuşabildiği özel bir dil kullanılmaktadır.Bunun nedeni; konuştukları şeylerin kendileri dışındaki kişiler tarafından anlaşılmasını istememeleridir. Bu geleneği temeli geçmişe dayanır.
Bebekler kuleden aşağı atılır
Hindistan'ın Solapur bölgesinde her yıl bazı aileler bir araya gelerek bebeklerini 15 metrelik bir kuleden atar. Aşağıda büyük bir örtü tutan insanlar ise bebeği yakalamaya çalışır. İnanışa göre bu gelenek, bebeğe uzun bir ömür ve sağlıklı bir yaşam kazandırır.
Bebekler kuleden aşağı atılır Hindistan'ın Solapur bölgesinde her yıl bazı aileler bir araya gelerek bebeklerini 15 metrelik bir kuleden atar. Aşağıda büyük bir örtü tutan insanlar ise bebeği yakalamaya çalışır. İnanışa göre bu gelenek, bebeğe uzun bir ömür ve sağlıklı bir yaşam kazandırır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >