Bu göle giren canlı çıkmıyor

Meksika Körfezi'nde, denizin altında ve canlıların girdikten sonra öldüğü esrarengiz bir göl keşfedildi.

Temple Üniversitesinde biyoloji profesörlüğü yapan Erik Cordes, Oceanography adlı dergide yayımlanan makalesinde Meksika Körfezi açıklarında denizin altında bir göl keşfettiklerini ve bu göle giren canlıların sağ çıkamadığını belirtti.

Discovery News'e yaptığı açıklamada Cordes, nehre de benzeyen bu gölün, sanki dünyaya ait olmayan bir yer gibi göründüğünü belirtti. Gölün çevresindeki sudan 5 kat daha tuzlu, fakat yüksek seviyede toksit konsantrasyon içermesi sebebiyle suyun okyanusa karışmadığını söyleyen Cordes, gölün hayvanlar ve insanlar için ölümcül tehlikeler içerdiğini ifade etti. Bilim insanına göre bu alanda yalnızca solucanlar, karidesler ve bazı bakteri çeşitleri yaşayabilirler.

Bilim insanlarının içinde neler olduğunu öğrenmek için bu gölün gizemli sırlarını keşfetmeye çok önem verdiğini belirten Cordes: "Son zamanlarda insanoğlunun başka gezegenlere gitmek gibi bir planı var. Oralardaki yaşam koşullarını kavrayabilmek adına dünyada bulduğumuz bu farklı koşullar bizlere yardımcı olabilir." dedi.



Kaynak: webtekno



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >