Bu görüntüler Türkiye'den: 1 hafta sonra tünel kazıp evden çıkabildiler

Bingöl
Bingöl

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bir hafta süren kar yağışı, tipi ve fırtınanın dinmesinin ardından, kapılarının önüne kazdıkları tünellerden dışarı çıkabildi. Vatandaşlar, 20 yıldan beri böyle bir kar, tipi ve fırtına görmediklerini söyledi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda parkedilen bütün araçlar kar altında kayboldu.

Vatandaşlar 20 yıldan beri böyle bir kar, tipi ve fırtına görmediklerini belirtirken, kapanan 47 köy yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Karlıova ilçesi ve çevresinde bir haftadan beri etkili kar yağışı, tipi ve fırtına sona erdi. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı ilçede vatandaşlar, kapılarının önüne açtıkları tünellerden geçerek dışarı çıkabildi.

İlçe merkezindeki bir çok ev ile sokak ve caddelere park edilen araçlar ise kar altında kayboldu.

İlçe merkezinde ana caddede araçlar güçlükle ilerlerken, belediye ekipleri de kısıtlı imkanlarla cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını temizlemek için çalışma başlattı.

Odun sobası üzerinde ekmek pişirip yediler
Yaklaşık bir haftadan beri evlerinden çıkamayan vatandaşlar, kazdıkları tünellerden dışarı çıkarak ev ihtiyaçlarını gidermek üzere marketlere akın etti.

Yoğun kar yağışı, tipi ve fırtınanın hüküm sürdüğü günlerde evlerinden çıkamayan vatandaşlar, günlük gıdalarının tükenmesi üzerine, evlerindeki unu hamur haline getirerek, odun sobası üzerinde ekmek pişirip ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >