Bu güvercinler 100 bin lira

Muharrem Tuna
Muharrem Tuna

Eskişehir'de yaşayan Muharrem Tuna isimli vatandaş, 10 yıllık çalışmanın sonucu geliştirdikleri 'Safran' cinsi güvercinleri, Kocaeli'nde düzenlenen festivalde sergiliyor. Tuna 8 cinsin birleşmesiyle ürettikleri güvercinlerine 100 bin lira ücret istiyor.

Kuş sevgisi uğruna evlilikten vazgeçtiğini söyleyen Muharrem Tuna, 8 ırkın birleşmesi sonucu elde ettikleri ve ismini 'Safran' koydukları güvercinlerini Kocaeli'ndeki festivalde sergiliyor. Güvercinlerine istediği para ise dudak uçuklatıyor.

Safran
Safran

Kocaeli’de düzenlenen festivale katılan Eskişehirli Muharrem Tuna, uğruna evlenmekten bile vazgeçerek 8 ırkın birleşmesiyle ürettikleri ‘Safran’ cinsi güvercinlerine 100 bin lira ücret istiyor.


Muharrem Tuna
Muharrem Tuna

Kocaeli’de düzenlenen 5. Güvercin Festivali’nde, Eskişehir’de 10 yıllık çalışma sonucu ailecek geliştirdikleri ‘Safran’ cinsi güvercinlerle katılan Muharrem Tuna, takım olarak getirdiği 4 güvercine 100 bin TL istemesi görenleri şaşkına çevirdi.

Araba verdiler, reddetti

Uğruna evlenmekten vazgeçtiği ve 8 güvercin ırkının birleşmesinden oluşan Safran güvercinin patentini almak için de başvurduklarını söyleyen Tuna, daha önce teki için araba teklif edenleri ret etiğini dile getirdi. Tek yumurtasına 1000 TL vermek isteyenlerin de olduğunu ifade eden Tuna, ırkını 2018’de satışa sunacaklarını belirtti.

Muharrem Tuna
Muharrem Tuna


“8-10 senedir uğraşıyorum”
Çocukluğundan itibaren güvercin yetiştirerek büyüdüğünü belirten Tuna, “Ağabeyim de önceden besliyordu. Ben bunu yıllardır yaptığım için, festivalden festivale gezdiğim için gördüm. Bu camiaya bir şeyler kazandırmak için kendi güvercinimi kendim besliyorum. Bu da nasıl olur? Benim istediğim özellikler olsun, bulunmayan bir şey osun, hem renk hem de oyun olsun. Şimdi güvercin camiasında iki güvercinci bir araya geldiğinde soruyorlar bir birilerine, ‘Oyun mu besliyorsun, güvercin taklacı mı olsun, kostüm kuşu mu osun, yarış kuşu mu olsun’ diye. Ben hepsini bir kuşta toplamaya çalıştım. 8-10 senedir de uğraşıyorum. İstediğimi elde ettiğimi düşünüyorum, piyasaya, camiaya bu güvercinleri kazandırmak istiyorum. Onun için festivalleri geziyorum. İnşallah 2018’te bunları piyasaya çıkaracağım” dedi.
“Güvercin sevdam yüzünden evlenmeye fırsatım olamadı”
Güvercin sevdalısı olduğu için hayattaki tüm önceliklerinin değiştiğini anlatan Tuna, “Ben güvercin sevdalısı olduğum için bekarım, evlenmeye bile fırsatım olmadı. Ailemden, kardeşimden, yemeden içmeden çok ben kuşlara bakıyorum. Bunun yıllık masrafı 10 bin TL tutar. Yemidir, ilacıdır, suyudur, bakımıdır, temizliğidir, adam çalıştırıyorsun, gittiğin festivallerde reklamdır broşürdür. Yıllardır yapıyoruz. En büyük şeyi emek, değer biçemezsiniz çünkü. Bu ırk bana ait. Eskişehir Satılmışoğlu diye dünyanın neresinde sorarsanız sorun aynısını bulamazsınız, çıkmaz” diye konuştu.

Çalınmasın diye güvercinlere çip taktı

Geliştirdikleri Safran ırkının patentini almak için de başvurduklarını dile getiren Muharrem Tuna, “Güvercinlerimiz cipli insanların nasıl T.C. kimlik numarası varsa bizimde mikro ciplerimiz var. Enjektörle deri altına yerleştiriliyor, herhangi bir bilezik gibi bir şey değil. Herhangi bir hırsızlık olayına karşı cip olayına girdik. O da başarılı oldu. Piyasaya da çıkardığımız zaman isteyen arkadaş olursa cip makinesini hediye edebiliriz” şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >