Bu hafta ne oldu?

Walt Disney'in Kayıp Tavşanı Oswald
Walt Disney'in Kayıp Tavşanı Oswald

Geride bıraktığımız hafta Türkiye ve Dünya gündemi açısından oldukça hareketliydi. 'Bu hafta ne oldu?' sizlere ekonomiden, spora, kültür-sanattan teknolojiye kadar konuşulan her şeyin özetini sunuyor.

Geride bıraktığımız hafta içerisinde TÜİK, bazı veriler açıkladı. Teknolojide yeni geliştirilen ürünler tanıtıldı. Kültür, sanat ve spor dünyasında da gündem yoğundu.

Ağustos ayı işsizlik rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı iş gücü verilerini açıkladı.2018 Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre işsizlik 266 bin kişi artarak 3 milyon 670 bin kişi oldu. İstihdam oranı ise 48.3 oldu. Yine Tüik verilerine göre Eylül ayında sanayi üretimi önceki yıla göre yüzde 2.7 azaldı.

Eylül ayı sanayi üretimi oranı
Eylül ayı sanayi üretimi oranı

Naim Süleymanoğlu anıldı

Türkiye'ye Olimpiyat oyunlarında altın madalyalar kazandıran, imza attığı rekorlarla adından söz ettiren Naim Süleymanoğlu 1 yıl önce aramızdan ayrıldı.


Orange Sky dünyaya yayılıyor

Avustralya’da evsiz insanlara çamaşır yıkama ve duş imkanı sunan bir yardım kuruluşu, uluslararası hizmetlerine başlamaya hazırlanıyor. Orange Sky isimli kuruluş, 2014’te bir çamaşır makinesi ve minibüsle yola koyuldu. Şimdi 27 adet minibüsü bulunuyor ve bu minibüsler gönüllüler tarafından işletiliyor. Tek bir minibüs, günde 15-20 kişinin çamaşırlarını yıkamasına ve duş ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

Orange Sky yardım kuruluşunun 27 adet minibüsü var
Orange Sky yardım kuruluşunun 27 adet minibüsü var


Kuzey Kore'den yeni silah

Kuzey Kore, yeni bir taktiksel silah denedi. ‘Ultra Modern’ olarak tanımlanan silah hakkında çok fazla bilgi verilmedi.

Japon siber güvenlik başkanından itiraf

Japonya Devlet Siber Güvenlik Ofisi Başkanı Yoshitaka Sakurada'dan şaşırtıcı bir itiraf geldi. Sakurada daha önce hiç bilgisayar kullanmadığını açıkladı.

Japonya Devlet Siber Güvenlik Ofisi Başkanı Yoshitaka Sakurada
Japonya Devlet Siber Güvenlik Ofisi Başkanı Yoshitaka Sakurada

Yeni geliştirilen bir akıllı telefon uygulaması, kişinin ciddi kalp krizi geçirip geçirmediğini tespit edebiliyor. Yapılan testler uygulamanın oldukça başarılı olduğunu ortaya koydu.

Türkiye kalp hastalıklarında birinci sırada yer alıyor
Türkiye kalp hastalıklarında birinci sırada yer alıyor

En sade marka Netflix

Küresel marka stratejisi şirketi Siegel+Gale tarafından yapılan araştırma, Netflix'i dünyanın en kolay anlaşılan ve kullanılan markası seçti.

Dünyanın en hızlı gelişen akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Huawei’nin ‘tepe seviyesi’ için piyasaya sürdüğü Mate20 Pro modeli uzunca bir süreden bu yana bekleniyordu. Cihaz, pek çok farklı özelliği ile kendi kitlesini oluşturabiliyor.

Stan Lee hayatını kaybetti

Çizgi roman ve film şirketi Marvel Comics‘in yüzü olarak bilinen, Örümcek Adam, Thor ve Kara Panter gibi süper kahramanların oluşumuna katkı veren film şirketi Marvel Comics‘in yüzü Stan Lee 95 yaşında dünyaya veda etti. Lee'nin ölüm sebebi henüz açıklanmadı.

Bilimkurgu öykü yarışması

Türkiye Bilişim Derneği tarafından 20’ncisi düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın kazananları açıklandı. 219 öykünün gönderildiği yarışmada Özgür Hünel’in “Bilinmeyen Oran” adlı öyküsü birinciliğe layık görüldü.

'Gelecek Kütüphanesi' gelişiyor

İskoç sanatçı Katie Paterson geleceğe edebiyat eserleri sunmak için The Future Library (Gelecek Kütüphanesi) adını verdiği konsepti geliştirdi. Kütüphane 2014 yılından bu yana her bir yazarın el yazması eserini bünyesine katıyor. Kitapların basılması için kullanılacak kağıtlar da bugün Norveç’te büyümekte olan bin tane ağaçtan elde edilecek.

Can Öncü tarih yazdı

Milli motosikletçi Can Öncü, Moto3 Dünya Şampiyonası'nda yarışan ve birinciliğe ulaşan en genç pilot oldu.

Metin Türel Vefat etti

Türk futbolunun duayen isimlerinden Metin Türel, 83 yaşında vefat etti.

Aykut Kocaman'ın takımı belli oldu

Deneyimli teknik yönetmen Aykut Kocaman'ın hangi takımı çalıştıracağı sorusu cevabını buldu. Atiker Konyaspor Aykut Kocaman ile anlaşma sağladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >