Bu hataları yapmazsanız; kıyafetlerinizi uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi giyebilirsiniz

Çamaşırları talimatlara uygun yıkamak hem giysilerin hem de çamaşır makinelerin ömrünü uzatır.

Kıyafetlerinizin uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi temiz ve güzel görünmesini istiyorsanız, çamaşır yıkarken bazı hataları yapmaktan kaçının. Birçok kişinin sıklıkla yaptığı 15 hata;



(Kaynak: brightside.me)


                                    1. Çamaşırları yalnızca rengine göre ayırmak doğru bir uygulama değil. Renkler belirlendikten sonra kıyafetlerin kumaş cinsine göre ayırması gerekiyor.

 2. Lekeleri çıkarmak için kıyafetleri sert hareketlerle çitilemek doğru değil. Leke çıkarıcıları son derece nazik dokunuşlarla, lekeli bölgeye uygulamak gerekiyor.


 3. Makineye çok fazla deterjan koymak sanıldığı gibi kıyafetleri daha temiz yapmaz. Çok fazla deterjan kullanıldığında, kumaş daha çok yıpranır.
1. Çamaşırları yalnızca rengine göre ayırmak doğru bir uygulama değil. Renkler belirlendikten sonra kıyafetlerin kumaş cinsine göre ayırması gerekiyor. 2. Lekeleri çıkarmak için kıyafetleri sert hareketlerle çitilemek doğru değil. Leke çıkarıcıları son derece nazik dokunuşlarla, lekeli bölgeye uygulamak gerekiyor. 3. Makineye çok fazla deterjan koymak sanıldığı gibi kıyafetleri daha temiz yapmaz. Çok fazla deterjan kullanıldığında, kumaş daha çok yıpranır.

                                    4. Kıyafetlerinizin zarar görmesini istemiyorsanız, fermuarlarını kapatıp yıkayın.

5. Giysileri yıkarken düğmeleri ise açık bırakın.

 6. Kıyafetlerinizin uzun ömürlü olmasını arzu ediyorsanız çok fazla çamaşır suyu kullanmayın.
4. Kıyafetlerinizin zarar görmesini istemiyorsanız, fermuarlarını kapatıp yıkayın. 5. Giysileri yıkarken düğmeleri ise açık bırakın. 6. Kıyafetlerinizin uzun ömürlü olmasını arzu ediyorsanız çok fazla çamaşır suyu kullanmayın.

                                    7. Deniz ve havuzda kullandığınız mayo, bikini gibi giysileri kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamayın. Bu türs kıyafetleri soğuk suda elle yıkayın.

 8. Kıyafetlerden lekelerin çıkması için bazı kişiler çamaşır makinesini bir süre çalıştıktan sonra kapatıyor. Su ve deterjan ile bekletilen çamaşırlar, bir süre sonra yıkanmaya devam ediliyor. Ancak bu tarz bir uygulama hem makinaya hem de çamaşırlara zarar verir. Özellikle bu durum çamaşırların boya vermesine neden olur.
7. Deniz ve havuzda kullandığınız mayo, bikini gibi giysileri kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamayın. Bu türs kıyafetleri soğuk suda elle yıkayın. 8. Kıyafetlerden lekelerin çıkması için bazı kişiler çamaşır makinesini bir süre çalıştıktan sonra kapatıyor. Su ve deterjan ile bekletilen çamaşırlar, bir süre sonra yıkanmaya devam ediliyor. Ancak bu tarz bir uygulama hem makinaya hem de çamaşırlara zarar verir. Özellikle bu durum çamaşırların boya vermesine neden olur.

                                    9. Çamaşır makinesinde yastık ya da yorgan yıkayacaksanız mutlaka yıkayacağınız ürüne kılıf geçirin. Bu şekilde tüy ve silikonların dışarı çıkmasını önlemiş olursunuz.

 10. Çamaşır yıkadıktan sonra en zor iş ise çorapları eşleştirmektir. Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız, bir makinede sadece çorapları yıkamaya ne dersiniz. 

 11. Havluları yıkarken kesinlikle yumuşatıcı kullanmayın. Yumuşatıcılar zamanla havluların zarar görmesine neden olur.
9. Çamaşır makinesinde yastık ya da yorgan yıkayacaksanız mutlaka yıkayacağınız ürüne kılıf geçirin. Bu şekilde tüy ve silikonların dışarı çıkmasını önlemiş olursunuz. 10. Çamaşır yıkadıktan sonra en zor iş ise çorapları eşleştirmektir. Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız, bir makinede sadece çorapları yıkamaya ne dersiniz. 11. Havluları yıkarken kesinlikle yumuşatıcı kullanmayın. Yumuşatıcılar zamanla havluların zarar görmesine neden olur.

                                    12. Tek seferde çok fazla çamaşır yıkama fikrini aklınızdan çıkarın. Kapasiteden fazla çamaşırları zorla tıkıştırırsanız, makinenin ömrünü kısaltırsınız. 

 13. Kaz tüyü montlarınızı yıkarken çamaşır makinesine mutlaka üç tane tenis topu koyun. Böylelikle kaz tüylerinin yapışmasını engellersiniz.
12. Tek seferde çok fazla çamaşır yıkama fikrini aklınızdan çıkarın. Kapasiteden fazla çamaşırları zorla tıkıştırırsanız, makinenin ömrünü kısaltırsınız. 13. Kaz tüyü montlarınızı yıkarken çamaşır makinesine mutlaka üç tane tenis topu koyun. Böylelikle kaz tüylerinin yapışmasını engellersiniz.

                                    14. Leke çıkarmak için illa ki pahalı ürünler kullanmak zorunda değilsiniz. Limon, tuz ve beyaz sabun da iyi birer leke çıkarıcıdır.
14. Leke çıkarmak için illa ki pahalı ürünler kullanmak zorunda değilsiniz. Limon, tuz ve beyaz sabun da iyi birer leke çıkarıcıdır.

                                    15. Çamaşırlarınızın daha temiz olması için makinenizi belli aralıklarla temizleyin.
15. Çamaşırlarınızın daha temiz olması için makinenizi belli aralıklarla temizleyin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >