Bu hikaye bitmez! İsimleri farklı olsa da hikayeleri aynı olan 5 dizi

Hikayeleri aynı olan diziler
Hikayeleri aynı olan diziler

Dizilerimiz, havalı ve dikkat çekici isimleriyle yayın hayatlarına başlasalar da, hikaye konusunda pek de üretici olamıyorlar.

Özgün hikaye üretememek konusunda öncü olan ülkemiz senaristlerinin, birbirinin tekrarı olan hikayeleri ısıtıp ısıtıp önümüze koymaları artık alışılagelmiş bir durum oldu.

Daha önce bu konuya değinip bir içerik hazırlamıştık. Bu içeriğimiz içerisinde de aynı tekrara düşmüş olan dizileri sunmaya devam ediyoruz.

Asmalı Konak - Sıla

                                    
                                    İstanbullu kızımız bir aşkın girdabına kapılıp bir aşiret ailesine gelin gider. Hoyrat, sert ağa oğlumuzla yaşadığı çekişmeli aşk, onu tüm hikayenin ana eksenine itiverir. Asmalı Konak'ın aldığı yüksek reytingler, Sıla projesinin çıkmasına sebep olmuştu.
Asmalı Konak - Sıla İstanbullu kızımız bir aşkın girdabına kapılıp bir aşiret ailesine gelin gider. Hoyrat, sert ağa oğlumuzla yaşadığı çekişmeli aşk, onu tüm hikayenin ana eksenine itiverir. Asmalı Konak'ın aldığı yüksek reytingler, Sıla projesinin çıkmasına sebep olmuştu.
Omuz Omuza - Metro Palas 

                                    
                                    Birbirleriyle çocukluktan bu yana çok samimi arkadaş olan 4 kadın, hayatlarının her evresinde birbirlerinin yanındadırlar. Avukat, pedagog, televizyoncu ve mimar... Birbirlerinden farklı alanlarda başarılı kariyerler. Tam 2 sezon süren dizimiz, Metro Palas adıyla taklit edilmişti. Başarılı oldu mu derseniz; reyting kurbanı olup erken final yaptı cevabını yazımızın sonuna ekleriz.
Omuz Omuza - Metro Palas Birbirleriyle çocukluktan bu yana çok samimi arkadaş olan 4 kadın, hayatlarının her evresinde birbirlerinin yanındadırlar. Avukat, pedagog, televizyoncu ve mimar... Birbirlerinden farklı alanlarda başarılı kariyerler. Tam 2 sezon süren dizimiz, Metro Palas adıyla taklit edilmişti. Başarılı oldu mu derseniz; reyting kurbanı olup erken final yaptı cevabını yazımızın sonuna ekleriz.
Cennet Mahallesi - Roman Havası

                                    
                                    Gırgıriye filminden uyarlanan Cennet Mahallesi, hem karakterleri hem de replikleriyle fenomen bir yapım haline gelmişti. Dizinin taklidi de yapılmış ve aynı kanalda yayınlanmıştı. Sadece 5 bölüm süren Roman Havası, büyük tepki toplamıştı.
Cennet Mahallesi - Roman Havası Gırgıriye filminden uyarlanan Cennet Mahallesi, hem karakterleri hem de replikleriyle fenomen bir yapım haline gelmişti. Dizinin taklidi de yapılmış ve aynı kanalda yayınlanmıştı. Sadece 5 bölüm süren Roman Havası, büyük tepki toplamıştı.
Selena - Bez Bebek

                                    
                                    Her şeyin taklidi olur da çocuk dizilerinin olmaz mı? Üç küçük kızın ellerini birleştirerek çağırdıkları Selena'dan, oyuncak bebeğine dokunup dünyaya gelmesi sağlanan oyuncak Nana'ya. Üretken hikayeler.
Selena - Bez Bebek Her şeyin taklidi olur da çocuk dizilerinin olmaz mı? Üç küçük kızın ellerini birleştirerek çağırdıkları Selena'dan, oyuncak bebeğine dokunup dünyaya gelmesi sağlanan oyuncak Nana'ya. Üretken hikayeler.
Doktorlar - Hayat Yolunda

                                    
                                    Tekrarlarıyla bile reyting rekoru kıran Doktorlar dizisi, Amerikan yapımı Grey's Anatomy'den uyarlamaydı. Dizinin, bir benzeri yıllar sonra Hayat Yolunda adıyla yapıldı. Taklitler aslını yaşatır dedikleri bu olsa gerek, dizi beklenen reytingi bir türlü elde edemedi fakat Doktorlar halen en çok izlenen eski dizi olma özelliği taşıyor.
Doktorlar - Hayat Yolunda Tekrarlarıyla bile reyting rekoru kıran Doktorlar dizisi, Amerikan yapımı Grey's Anatomy'den uyarlamaydı. Dizinin, bir benzeri yıllar sonra Hayat Yolunda adıyla yapıldı. Taklitler aslını yaşatır dedikleri bu olsa gerek, dizi beklenen reytingi bir türlü elde edemedi fakat Doktorlar halen en çok izlenen eski dizi olma özelliği taşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >