Bu içerik korku ibaresi içerir: Sinema tarihinin en iyi 6 korku filmi

The Babadook filminden bir kare

Komedi ya da aile işi projelerden sıkıldınız ve biraz gerilim mi yaşamak istiyorsunuz? O halde sizleri korku temalı filmlere alalım. Ama hangisi iyi hangisi kötü ben nereden bileyim derseniz, o halde adresiniz bu içerik olsun.

Korku filmleri adları duyulduğu anda hem akılda ön yargı hem de ürperti bırakan projelerdir. İyisi de var kötüsü de var kuşkusuz. Fakat her koşulda tek başına izlenmemesi ve izlerken akıl ve ruh sağlığına dikkat edilmesi gereken projelerdir.

Bu sebeple her zaman için en doğru ve en keyif verenini seçmeniz kafi olanıdır. Biz de bu amaçla sizlere, sinema tarihinin en iyi korku filmlerini derledik.

Hazırsanız, başlayalım:

Şeytanı Gördüm (Ang-ma-reul bo-at-da)

                                    Bir Kore yapımı olan Şeytanı Gördüm, en iyi korku ve gerilim filmlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Proje, Kore'nin en iyi korku - gerilim filmi olarak kabul ediliyor. ImDb puanı 7.8.
Şeytanı Gördüm (Ang-ma-reul bo-at-da) Bir Kore yapımı olan Şeytanı Gördüm, en iyi korku ve gerilim filmlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Proje, Kore'nin en iyi korku - gerilim filmi olarak kabul ediliyor. ImDb puanı 7.8.
Parçalanmış (Split)

                                    Çoklu Kişilik Bozukluğu rahatsızlığına sahip olan Kevin adında genç bir adam, alter egosuyla 3 kız kardeşi marketten kaçırıp, kendi bodrumuna hapseder. Onlara 23 farklı kimliğiyle görünen bu genç adam, hikayesiyle büyük bir gerilimin tetikçisi oluyor. ImDb puanı 7.5.
Parçalanmış (Split) Çoklu Kişilik Bozukluğu rahatsızlığına sahip olan Kevin adında genç bir adam, alter egosuyla 3 kız kardeşi marketten kaçırıp, kendi bodrumuna hapseder. Onlara 23 farklı kimliğiyle görünen bu genç adam, hikayesiyle büyük bir gerilimin tetikçisi oluyor. ImDb puanı 7.5.
Kara Büyü (The Wailing)

                                    Kibar ve zeki bir adamın, yakın komşuluklara ev sahipliği yapan bir dağ kasabasına taşınmasıyla, kasabada sırrı çözülmeyen bir salgın baş gösterir. Bu hastalığın kaynağının ise kasabaya yeni taşınan adam olduğu düşünülür. Peki gerçek tam olarak böyle midir? Kore yapımı olan bu korku filmi, ImDb'de 7.5 puana ulaşmış durumda.
Kara Büyü (The Wailing) Kibar ve zeki bir adamın, yakın komşuluklara ev sahipliği yapan bir dağ kasabasına taşınmasıyla, kasabada sırrı çözülmeyen bir salgın baş gösterir. Bu hastalığın kaynağının ise kasabaya yeni taşınan adam olduğu düşünülür. Peki gerçek tam olarak böyle midir? Kore yapımı olan bu korku filmi, ImDb'de 7.5 puana ulaşmış durumda.
Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods)

                                    Artık klasikleşmiş olan, 5 kişilik arkadaş grubunun başına gelen korkunç olaylar hikayesini karşımıza çıkaran film, 2011 yılının en iyi korku gerilim yapımı olarak kabul edilir. ImDb puanı 7.0.
Dehşet Kapanı (The Cabin in the Woods) Artık klasikleşmiş olan, 5 kişilik arkadaş grubunun başına gelen korkunç olaylar hikayesini karşımıza çıkaran film, 2011 yılının en iyi korku gerilim yapımı olarak kabul edilir. ImDb puanı 7.0.
Karabasan (The Babadook)

                                    En İyi Korku Filmi dalında prestijli ödüller kazanan yapım, boşanmış bir çiftin sorunlu çocuğu olan ve annesiyle yaşayan Samuel'in hikayesini anlatıyor. Filmin ImDb puanı 6.8.
Karabasan (The Babadook) En İyi Korku Filmi dalında prestijli ödüller kazanan yapım, boşanmış bir çiftin sorunlu çocuğu olan ve annesiyle yaşayan Samuel'in hikayesini anlatıyor. Filmin ImDb puanı 6.8.
Sessiz Tepe (Silent Hill)

                                    Uyurgezer kızının rüyalarına giren sessiz tepeye gitme kararı alan Sharon’ın ve küçük kızının başına gelen gerilim dolu olayları konu alan film, 2006 yılının en dikkat çeken işlerinden biri olma özelliğini taşıyor. ImDb puanı 6.6.
Sessiz Tepe (Silent Hill) Uyurgezer kızının rüyalarına giren sessiz tepeye gitme kararı alan Sharon’ın ve küçük kızının başına gelen gerilim dolu olayları konu alan film, 2006 yılının en dikkat çeken işlerinden biri olma özelliğini taşıyor. ImDb puanı 6.6.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >