Bu kafede tüm içecekler robotlar tarafından hazırlanıyor

robot kafe
robot kafe

San Francisco'daki Cafe X isimli kafede, tüm içecekler doğrudan bu robotlar tarafından hazırlanıyor.

Günümüzde birçok farklı kolunda faaliyet göstermeye başlayan robotlar, artık üretim aşamasında hayatın her alanında büyük bir rol oynuyor. Hatta yapılan araştırmalara göre 2030 yılına gelindiğinde İngiltere'de toplamda 250.000 kişi robotlar sebebiyle işsiz kalacak. Hatta diğer ülkelerde de benzer sonuçlar öngörülüyor.

San Francisco'da açılan bir kafede tüm kahveler ve içecekler doğrudan robotlar tarafından hazırlanıyor. Mitsubishi'nin özel robot kollarının çalıştığı kafe, bu sayede müşterilerine benzersiz bir deneyim vadediyor.
Başta latte ve espresso olmak üzere birçok farklı kahve çeşidi doğrudan robotlar tarafından hazırlanabiliyor. Elbette kişiye özel opsiyonlar da sunuluyor. Bunlar arasında kahvenin sertliği ve şekerin yoğunluğu gibi ibareler de bulunuyor.

Cafe X olarak isimlendirilen robot kafe, siparişleri doğrudan akıllı telefonlardaki uygulamalar vasıtasıyla topluyor. Üstelik mağazadaki ekranlar sayesinde verilen siparişler an be an takip edilebiliyor. Yine bu ekranlar üzerinden şifre ile giriş yapılarak içecekler alınabiliyor. Siparişi veren kişinin kahve hazırlandıktan en geç 6 dakika sonra içeceğini alması şart. Zira bu süreçte alınmayan içecekler robotlar tarafından doğrudan çöpe atılıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >