Bu 'kalp' seni unutur mu?

Eren Turgut
Eren Turgut

Ege Üniversitesi'nde 4 buçuk aydır kalp nakli bekleyen Eren Turgut'a müjdeli haber geldi. İzmir Tire'de talihsiz bir trafik kazasında hayatını kaybeden gencin kalbi, Eren'e nakledildi.

Ege Üniversitesi’nde 4 buçuk aydır kalp yetmezliği sebebiyle nakil bekleyen 16 yaşındaki Eren Turgut’a, İzmir Tire'de talihsiz bir trafik kazasında hayatını kaybeden gencin kalbi nakledildi. Başarılı bir operasyon geçiren Eren, hastaneden çıktığında oğullarının kalbini bağışlayan aileyi ziyaret etmek istiyor.

  1. Kütahya'da yaşayan 16 yaşındaki Eren Turgut 1 yıl önce rahatsızlanarak ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Kalp yetmezliği teşhisi konulan Eren, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı ve takılan yapay kalple yaşamaya başladı. Ancak Eren’in vücudu yapay kalbi taşıyamadı. Yoğun bakımda bulunan Eren için doktorlar, ailesi ve yakınları seferber oldu. Eren, Türkiye genelinde kalp nakli bekleyen hastalar arasında acil kodu ile birinci sırada beklerken ailesi de beyin ölümü gerçekleştiği halde organlarını bağışlamayan onlarca ailenin kararını değiştirip, bağış yapması için dua etti.

‘Eren Acil Kalp Bekliyor’

Gazete Habertürk'ün haberine göre; organ bağışıyla kalp bulunması için Eren’in ailesi sosyal medyadan, nakil beklediklerini, herkesin organ bağışında bulunması için çağrı yaptı. ‘Eren Acil Kalp Bekliyor’ başlığı ile sosyal medyaya konulan fotoğraf ve yazı kısa sürede 6 milyon kişiye ulaştı.

Yaklaşık 4.5 aydır bekleyen Eren’e önceki gün Tire’de kazada hayatını kaybeden gencin kalbi nakledildi. Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakımda kalan Eren’in zaman zaman nefes almakta zorlandığı ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Milyonlara ulaştı

  1. Aylardır beklediği nakille sağlığına kavuşan Eren, “Organları bağışlayan aileye teşekkür ederim. Bir bağışçı sayesinde sağlığıma kavuştum. Hastaneden çıktığım zaman bağış yapan aileyi ziyaret edeceğim” dedi. Eren’in teyzesi İnci Bacacı da, “Sosyal medyada organ bağışı için 6 milyon insana ulaştık. Birilerinin kalbine dokunup, bağış yaptırdıysak ne mutlu. Organları bağışlayan ailenin kalbine sağlık” ifadesini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >