Bu kavunu görenler şaşkınlığını gizleyemedi

Filizlenen kavun
Filizlenen kavun

Bursa'da Ahmet Karakış isimli vatandaş çarşıdan aldığı kavunun içindeki çekirdeklerin filizlendiğini görünce şaşkına döndü. Uzmanlar aşırı sıcaklardan olgunlaşan kavunlar da bu durumun gözlendiğini bildirdi.

Ahmet Karakış isimli vatandaş çarşıdan aldığı kavunun içindeki çekirdeklerin filizlendiğini görünce şaşkına döndü. Uzmanlar aşırı sıcaklardan olgunlaşan kavunlar da bu durumun gözlendiğini bildirdi.


Karakış çarşıdan eve dönüşünde ’Kırkağaç kavunu’ olarak bilinen kalın kabuklu bir kavun aldı. Akşam yemeği sonrası çocuklarıyla birlikte kavunu kesen Karakış gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Kavunun filizlendiğini gören 3 çocuk babası, "Kavunu çok severim, bu sebeple serinlemek için zaman zaman alırız. Kestiğimde içindeki filizlenmeyi görünce çok şaşırdım. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım. Eşim ve çocuklarım da benim gibi hayret etti. Aşırı sıcaklardan mı yoksa hormondan mı kaynaklanıyor, anlayamadık. Kavunu yedik ama tadı tuzu yoktu. Yarısını çöpe atmak orunda kaldık." diye konuştu.

Kavunların aşırı sıcaklardan filizlendiği bildirildi
Kavunların aşırı sıcaklardan filizlendiği bildirildi


Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise kavunun filizlenmesinin nadir görülen bir olay olduğunu, tarlada bırakılıp çok olgunlaşan kavunlarda bu olayın yaşanabileceğine dikkat çekti. Doktorlar da filizlenen kavunları yemenin zehirlenme vakalarını beraberinde getirdiğini bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >