Bu kız çocuğu dünyayı utandırdı

Suriye'deki iç savaş 5'inci yılını geride bıraktı. Dün akşam Suriye'den gelen bir görüntü tüm dünyanın gündemine oturdu.

Suriye'den her gün ölüm haberleri geliyor, ölen sivillerin sayısı binleri aştı, dünya burada yaşanan insanlık dramına sürekli sessiz kaldı. Ta ki dün gece gelen bir görüntüye kadar. Küçük Ümran'ın görüntüsü.

Ümran 5 yaşında, dünkü hava saldırısından sağ olarak kurtuldu, biri onu kucakladı ve ambulansa götürdü. Görüntülerde ayaklarının yere bile değmediği ambulans koltuğunda yaşadığı şokun etkisiyle etrafına bakıyor.

Kafası kanıyor, az önce bir enkazın altından çıkartıldı, ama ağlamıyor. Başından, yüzünden kanlar akıyor, eliyle kafasına dokunuyor, kanı görüyor ama yine ağlamıyor. Eline kan bulaşıyor, ne yapacağını bilemiyor, sessizce oturduğu ambulansın turuncu koltuğuna utanarak elini silmeye, eline bulaşan kendi kanını temizlemeye çalışıyor.

Minik Ümran'ın fotoğrafını ilk kez olarak Telegraph muhabiri Raf Sanchez sosyal medya hesabında paylaştı. Ardından bu drama gözlerini kapayanlar bu kız çocuğuna kayıtsız kalamadı ve binlerce yorum gelmeye başladı.

Haber siteleri görmezden gelemedi, manşetlerinde tam boy paylaştılar Ümran'ı.

5 yaşındaki Ümran bu görüntüsüyle Suriye'deki savaşın acı yüzünü tüm insanlığa gösterdi. Tüm dünyayı utandırdı.


Video: Bu kız çocuğu dünyayı utandırdı





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >