Bu köyde kurbanlık etler herkese eşit dağıtılıyor

Van'da Kurban Bayramı
Van'da Kurban Bayramı

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Kurultu Mahallesinde yıllardır devam eden gelenek bu yılda devam ettirildi. Kurbanlık etleri, köyün meydanında toplayan halk önce ihtiyaç sahiplerine daha sonra bütün köy halkına eşit miktarda dağıtıyor.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Kurultu Mahallesi sakinleri, yıllardır devam eden geleneklerini yaşatmaya çalışıyorlar.

Gevaş ilçesine bağlı Kurultu Mahallesi sakinler, gelenek hale getirdikleri kurban eti dağıtımını bu yılda sürdürdüler. Bütün mahalleli vatandaşlar, kurbanlarını keserek mahalle meydanında topluyor, toplanan kurbanlar vatandaşlar tarafından parçalanarak eşit paylara bölünüyor. Bölünen kurban etleri ihtiyaç sahiplerine muhtar öncülüğünde tek tek dağıtılıyor.

Bu gelenek sayesinde hem ihtiyaç sahiplerine güzel et gidiyor, hem de biraz daha fazla oluyor. Bu geleneği yıllardan beri yürüttüklerini ifade den mahalle muhtarı İsmet Şeker, “Biz bu geleneği babalarımızda, onlarda dedelerinde gördü ve onlardan gördüğümüzü bizde devam ettiriyoruz. Çok güzel bir uygulama. Mahallede kesilen bütün kurbanlar, ilk önce mahalle meydanına getiriliyor. Burada eşit parçalara ayrılıyor. Daha sonrada başta ihtiyaç sahibi olanlara ve tüm mahalleliye dağıtılıyor” dedi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >