Bu plajda denize girmek yasak! Peki, ama neden?

Bu plajlar yalnızca güneşlenmek için...
Bu plajlar yalnızca güneşlenmek için...

Avrupa’daki birçok ülkede denize girmenin yasak olduğu kent plajları mevcut. Peki, bu plajların sırrı nedir?

Avrupa'nın birçok büyük kentinde denize girmek pek de mümkün değil. Sağlık açısından ciddi zararlar doğurabileceği için deniz ya da nehre girmenin yasak olduğu bazı şehirlerde turistleri hayrete düşürecek güzellikte plajlar bulunuyor. Söz konusu kent plajları güneşlenmek ve piknik yapmak için tercih ediliyor. Avrupa'nın en iyi 11 kent plajı;

Poniatówka Plajı / Varşova-Polonya
Polonya'nın başkenti Varşova'da yer alan bu plaj tam anlamıyla bir eğlence merkezi. Gündüzleri piknik yapılan plaj geceleri ise konserlere ev sahipliği yapıyor.
Poniatówka Plajı / Varşova-Polonya Polonya'nın başkenti Varşova'da yer alan bu plaj tam anlamıyla bir eğlence merkezi. Gündüzleri piknik yapılan plaj geceleri ise konserlere ev sahipliği yapıyor.
Tamariz Plajı / Lizbon-Portekiz
Lizbon'a bir saatlik tren yolculuğu mesafesindeki plaj hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda. Tamariz'de denize girmek ise serbest.
Tamariz Plajı / Lizbon-Portekiz Lizbon'a bir saatlik tren yolculuğu mesafesindeki plaj hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı durumunda. Tamariz'de denize girmek ise serbest.
Barceloneta Plajı / Barcelona-İspanya
Barceloneta Plajı, 1992 Olimpiyatları öncesinde düzenlendi. Daha önce bu bölge kafe ve restoranlarla doluyken 92'den sonra plaj haline getirildi.
Barceloneta Plajı / Barcelona-İspanya Barceloneta Plajı, 1992 Olimpiyatları öncesinde düzenlendi. Daha önce bu bölge kafe ve restoranlarla doluyken 92'den sonra plaj haline getirildi.
South Bank Plajı / Londra-İngiltere
South Bank kaldırım üzerinde bulunan bir plaj... Londralıların zaman zaman aileleriyle güneşin tadını çıkardığı farklı bir görüntüye sahip bu plajı, yolunuz İngiltere'ye düşerse mutlaka ziyaret edin.
South Bank Plajı / Londra-İngiltere South Bank kaldırım üzerinde bulunan bir plaj... Londralıların zaman zaman aileleriyle güneşin tadını çıkardığı farklı bir görüntüye sahip bu plajı, yolunuz İngiltere'ye düşerse mutlaka ziyaret edin.
Canary Wharf Plajı / Londra-İngiltere
Şehrin ortasında bulunan plaj daha çok voleybol oynayanlar tarafından tercih ediliyor.
Canary Wharf Plajı / Londra-İngiltere Şehrin ortasında bulunan plaj daha çok voleybol oynayanlar tarafından tercih ediliyor.
Vltava River Plajı / Prag-Çek Cumhuriyeti
Nehir kenarındaki plajı inşa edebilmek için yetkililer yaklaşık 500 ton kum kullandı. Ayrıca nehir kenarında bulunan havuzlar sayesinde de ziyaretçiler serinleyebiliyor.
Vltava River Plajı / Prag-Çek Cumhuriyeti Nehir kenarındaki plajı inşa edebilmek için yetkililer yaklaşık 500 ton kum kullandı. Ayrıca nehir kenarında bulunan havuzlar sayesinde de ziyaretçiler serinleyebiliyor.
Blijburg Aan Zee Plajı / Amsterdam-Hollanda
Haziran ile eylül ayları arasında açık olan halk plajı özellikle gençlerin uğrak mekanlarından biri.
Blijburg Aan Zee Plajı / Amsterdam-Hollanda Haziran ile eylül ayları arasında açık olan halk plajı özellikle gençlerin uğrak mekanlarından biri.
Danube Adası / Viyana-Avusturya
Danube Adası, Viyanalıların nefes aldığı harika bir tatil beldesi.
Danube Adası / Viyana-Avusturya Danube Adası, Viyanalıların nefes aldığı harika bir tatil beldesi.
Badeschiff Plajı / Berlin-Almanya
Küçük bir kumsal ve havuzdan oluşan plaj, yaz aylarında yoğun ilgi görüyor.
Badeschiff Plajı / Berlin-Almanya Küçük bir kumsal ve havuzdan oluşan plaj, yaz aylarında yoğun ilgi görüyor.
Paris Plajı / Paris-Fransa
Havanın aşırı sıcak olduğu dönemlerde insanların yalnızca güneşlenebildiği bir plaj. Serinlemek için burada denize ya da havuza girmek mümkün değil.
Paris Plajı / Paris-Fransa Havanın aşırı sıcak olduğu dönemlerde insanların yalnızca güneşlenebildiği bir plaj. Serinlemek için burada denize ya da havuza girmek mümkün değil.
Brussels Plajı / Brüksel-Belçika
Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan plaj 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ziyaret akınına uğruyor. Söz konusu bu plaj Avrupa'nın en iyi kent plajı olarak gösteriliyor.
  
(Yararlanılan kaynak: escapehere.com)
Brussels Plajı / Brüksel-Belçika Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan plaj 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında ziyaret akınına uğruyor. Söz konusu bu plaj Avrupa'nın en iyi kent plajı olarak gösteriliyor. (Yararlanılan kaynak: escapehere.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >