Bu süt bambaşka! Fiyatı Cumhuriyet altınının 3 katı

Fiyatı Cumhuriyet altınının 3 katı
Fiyatı Cumhuriyet altınının 3 katı

Mayıs ve Haziran aylarında üretilen ve birçok hastalığa faydasıyla bilinen arı sütünün fiyatı dudak uçuklatıyor. Ortalama 2-3 bin lira aralığında alıcı bulan arı sütünün fiyatı altınla yarışıyor.

Birçok hastalığa iyi gelen arı sütü, genç bal arılarının salgı bezleri yardımıyla üretiliyor. Arı sütünün fiyatının 2-3 bin lira civarında alıcı buluyor.


Özellikle Mayıs ve Haziran aylarında üretimi yapılan arı sütünün 1 kilograma tamamlanması için 4 kovan gerekirken, bir kovandan 250-300 gram civarında arı sütü elde ediliyor. Faydaları saymakla bitmeyen boza kıvamındaki süt; bağışıklık sistemine, mide ve bağırsak hastalıklarına, hücre yenilenmesine, diş ve kemik gelişimine, kansızlık sorununa ve grip gibi hastalıklardan korunmaya karşı yardımcı oluyor. Toplaması sabır gerektiren arı sütünün içerinde A, C, D ve E vitaminleri bulunurken, fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Arı sütü
Arı sütü

Arıcılık sektöründe çalışan Hüseyin Ekimler, arı sütünün hücre yenileyici bir özelliğinin de olduğunu söyledi. Ekimler, "Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, insanların dinç kalmasını sağlarken zekalarını da artırır. Ayrıca erkek ve kadınlarda ortaya çıkabilen cinsel sorunlarda, üreme problemlerinin çözümünde faydalı olduğu gözlemlenmiştir" diye konuştu.

Hüseyin Ekimler
Hüseyin Ekimler

"Altından daha kıymetli ve değerlidir"

Çabuk bozulan bir madde olduğu için soğuk alanlarda muhafaza edilmesi gerektiğini ve altından daha değerli olduğunu vurgulayan Ekimler, "Petek üzerinden ağaçtan yapılmış çubuk ve kaşıkların yardımıyla miligram miktarlarında tek tek toplanarak kaplara doldurulur. Toplama işleminden sonra derhal derin dondurucular konur çünkü arı sütü açıkta durmaz, bozulur. Arı sütünü toplama işi sabırlı bir iştir. Günü birlik toplanıp muhafaza edilir. Altından daha kıymetli ve değerlidir. Fiyatı 2-3 bin lira arasında değişir. Çünkü toplaması ve koruması zordur. Tez zamanda bozulur. Kıvamı boza şeklindedir ve bahar mevsiminin sonuna doğru olur. Şu anda arılarımız yatıyordur. Mayıs-Haziran ayları arasında üretim başlar" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >