Bu teknoloji trendleri önümüzdeki yıl çok konuşulacak: 2017'nin popüler olacak 3 teknolojik gelişmesi

Günümüzde bilimin ve teknolojinin hızına yetişmek mümkün değil. Her geçen saniye yeni bir bilimsel gelişmeyle karşılaşabiliriz. Peki 2017'de en çok hangi teknolojik gelişmeleri konuşacağız? Cevabı haberimizde...

Her geçen gün gelişten teknolojinin ve bilimin etkisiyle kullanıcı alışkanlıkları da değişime uğruyor. İçerik tüketim davranışları değişen kullanıcılar için dijital pazarlama konusunda yeni trendler ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan yeni trendler yeni faaliyet gösteren girişimlerin sektörde büyümesine yardımcı oluyor.

Dijital pazarlama siteleri her yıl olduğu gibi bu yılın sonunda da önümüzdeki yıl trend olacak önemli teknolojik gelişmeleri seçti. Biz de onlardan yola çıkarak pazarlama konusunda önümüzdeki yıl en çok rağbet görecek 3 teknolojik gelişmeyi ele aldık.





Sohbet botları
Markaların sosyal mecralardan müşteri desteğini arttırması ve artık ekiplerin müşteri taleplerine yetişememesi ihtiyacı üzerine gelişen sohbet botları, söylenene göre önümüzdeki yılın pazarlama trendlerinden biri olacak. Bu yıl sohbet botu konusunda çalışmalar yürüten internet girişimleri önemli değerlemeler alırken önümüzdeki yıl özellikle yapay zekaya yönelik yatırımlarla sohbet botlarının daha da yaygınlaşması bekleniyor.
Sohbet botları Markaların sosyal mecralardan müşteri desteğini arttırması ve artık ekiplerin müşteri taleplerine yetişememesi ihtiyacı üzerine gelişen sohbet botları, söylenene göre önümüzdeki yılın pazarlama trendlerinden biri olacak. Bu yıl sohbet botu konusunda çalışmalar yürüten internet girişimleri önemli değerlemeler alırken önümüzdeki yıl özellikle yapay zekaya yönelik yatırımlarla sohbet botlarının daha da yaygınlaşması bekleniyor.
Arttırılmış gerçeklik uygulamaları
Bir dönem sanal gerçeklik teknolojisi en çok konuşulan teknolojiler arasına girerken bir süre sonra popülaritesini arttırılmış gerçeklik teknolojisinin yerine bıraktı. Gerçek dünyayla dijital dünyayı harmanlayan arttırılmış gerçeklik teknolojisine Apple gibi teknoloji devi şirketler yatırımlarını sürdürürken arttırılmış gerçeklik teknolojilerine yönelik içerikler de büyük önem taşıyor. Bu nedenle önümüzdeki yılın trendlerinden biri de arttırılmış gerçeklik uygulamaları olacak.
Arttırılmış gerçeklik uygulamaları Bir dönem sanal gerçeklik teknolojisi en çok konuşulan teknolojiler arasına girerken bir süre sonra popülaritesini arttırılmış gerçeklik teknolojisinin yerine bıraktı. Gerçek dünyayla dijital dünyayı harmanlayan arttırılmış gerçeklik teknolojisine Apple gibi teknoloji devi şirketler yatırımlarını sürdürürken arttırılmış gerçeklik teknolojilerine yönelik içerikler de büyük önem taşıyor. Bu nedenle önümüzdeki yılın trendlerinden biri de arttırılmış gerçeklik uygulamaları olacak.
Canlı yayın platformları
Son dönemlerde özellikle YouNow ve Twitch gibi canlı yayın platformları öne çıkarken Facebook'un da canlı yayınlara adım atması ve canlı yayın içeriklerinden gelir elde etme modeli üzerine çalışması; canlı yayın platformlarının özümüzdeki yılın trendleri arasına gireceğini gösteriyor. Ancak girişimciler için sıfırdan canlı yayın odaklı sosyal ağ kurmak ciddi boyutlara ulaşmış platformlar olduğu için risk taşıyor.
Canlı yayın platformları Son dönemlerde özellikle YouNow ve Twitch gibi canlı yayın platformları öne çıkarken Facebook'un da canlı yayınlara adım atması ve canlı yayın içeriklerinden gelir elde etme modeli üzerine çalışması; canlı yayın platformlarının özümüzdeki yılın trendleri arasına gireceğini gösteriyor. Ancak girişimciler için sıfırdan canlı yayın odaklı sosyal ağ kurmak ciddi boyutlara ulaşmış platformlar olduğu için risk taşıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >