Bu ülkenin 'Nene Hatun'ları' bitmez

Rize'de deprem için yardım taşıyan bir kadın
Rize'de deprem için yardım taşıyan bir kadın

Merkezüssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülke genelinde yardım faaliyetleri devam ediyor. 10 ili etkileyen depremlerin ardından Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki kadınların kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıdıkları görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından özellikle yaşlı kadınlar için 'Nene Hatun' benzetmesi yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Doğu Karadeniz Bölgesi’nden Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt’ta yardım seferberliği sürdürülüyor.

NTV'nin haberine göre;Yardım toplayanlar, soğuk hava şartlarıyla mücadele eden depremzedelere kışlık giyecek, battaniye, elektrikli ısıtıcı, yatak, bebek maması gibi ihtiyaç malzemelerini bölge illerinde valilik koordinasyonunda oluşturulan ''Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi''ne teslim ediyor.

Karadeniz Bölgesi’nde kadınlar da kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak merkeze ulaştırıyor.

''BU ÜLKENİN NENE HATUN'LARI BİTMEZ''

Yardım duyarlılığını yansıtan fotoğrafları sosyal medyadan paylaşanlar, özellikle yaşlı kadınlara ''Nene Hatun'' benzetmesinde bulundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >