Bu ürünlere dikkat! Sağlık Bakanlığı hileli 355 ürün tespit etti.

Bakanlığın hileli gıda açıklamasında süt ve süt ürünleri de var.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bu yılın ağustos ayı itibarıyla 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulandı, 69 firma hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu ve toplam 229 firmaya ait 355 parti üründe hile tespit edildi.
355 hileli ürün tespit edildi 
Aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu ürünlerde ilaç etken maddesi ilave edildiği 355 parti ürün tespit edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulandı, 69 firma hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
355 hileli ürün tespit edildi Aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu ürünlerde ilaç etken maddesi ilave edildiği 355 parti ürün tespit edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulandı, 69 firma hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Et ürünlerinde 111 parti 

	Et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen aralarında sucuk, pide harcı, köfte, çiğ kırmızı et, salam, sosis, jambon, rosto, döner, kavurma, kebap çeşitleri, kanatlı eti ürünlerinin bulunduğu 111 parti ürüne ait bilgiler duyuruldu. Lahmacunda at eti, köftede sakatat, sucukta da baş eti ve soya tespit edildiği aktarıldı.
Et ürünlerinde 111 parti Et ve et ürünlerinde de laboratuvar tahlilleri sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen aralarında sucuk, pide harcı, köfte, çiğ kırmızı et, salam, sosis, jambon, rosto, döner, kavurma, kebap çeşitleri, kanatlı eti ürünlerinin bulunduğu 111 parti ürüne ait bilgiler duyuruldu. Lahmacunda at eti, köftede sakatat, sucukta da baş eti ve soya tespit edildiği aktarıldı.
 86 parti süt ve süt ​ürünü
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre; yapılan kontroller sonucunda aralarında yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak olmak üzere 86 parti süt ve süt ürününde hile tespit edildi.
86 parti süt ve süt ​ürünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre; yapılan kontroller sonucunda aralarında yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak olmak üzere 86 parti süt ve süt ürününde hile tespit edildi.
Süt ürünlerinde jelatin tespiti!

	Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kararınca, süt ürünlerinde jelatin, yağ ve nişasta tespit edildi.
Süt ürünlerinde jelatin tespiti! Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kararınca, süt ürünlerinde jelatin, yağ ve nişasta tespit edildi.
Balda da taklit üretim

	Aralarında  zeytinyağı ve ayçiçek yağının da bulunduğu, bitkisel yağlarda da taklit edilen 94 parti ürüne ait bilgiler açıklandı. Aynı zamanda, balda da 13 parti ürün taklidi üretildiği tespit edildi.
Balda da taklit üretim Aralarında zeytinyağı ve ayçiçek yağının da bulunduğu, bitkisel yağlarda da taklit edilen 94 parti ürüne ait bilgiler açıklandı. Aynı zamanda, balda da 13 parti ürün taklidi üretildiği tespit edildi.
Hileli olduğu tespit edilen ürün listesi
http://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/463/Ifsa_2016.1.pdf
Hileli olduğu tespit edilen ürün listesi http://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/463/Ifsa_2016.1.pdf
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >