Bu uygulama dünyadaki tüm havalimanlarının Wi-Fi şifresini gösteriyor

Güvenlik sistemi mühendisi bir Türk, dünyadaki tüm havalimanlarının Wi-Fi şifresini gösteren özel bir uygulama hazırladı.

Kablosuz internet noktaları, özellikle sık sık yurt dışına çıkıp seyahat edenler için büyük önem taşıyor. Zira bu sayede kullanıcılar, mobil kotadan harcamak yerine ücretsiz Wi-Fi bağlantılarından yararlanabiliyor. Güvenlik sistemi mühendisi Anıl Polat, dünya genelinde ücretsiz olarak kablosuz internet bağlantısı sunan tüm havalimanlarının haritasını oluşturdu. Üstelik haritada Wi-Fi şifreleri de görüntülenebiliyor.

WiFox olarak isimlendirilen mobil uygulama, öncelikle genel bir dünya haritası üzerinden uçak sembolleriyle havalimanlarını gösteriyor. Sol kısımda ise havalimanlarının isimleri listeleniyor. Böylece seyahat edeceğiniz havalimanını bularak, kablosuz internet bağlantısının şifreli ya da şifresiz olduğunu öğrenilebiliyor. Ayrıca, eğer şifre varsa sol bölümde kablosuz bağlantı adı ve şifresi otomatik olarak karşınıza geliyor. Böylece havalimanına vardığınız anda bu kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak, internete bağlanabiliyorsunuz.

Elbette mobil uygulamayı kullanmak istemeyenler de buradaki bağlantıyı tıklayarak servisten yararlanabilirler. Şifrelerin sürekli güncellendiğini ve sistem tarafından otomatik olarak yenilendiğini de eklemek gerek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >