Bu yaz çıkması beklenen Tesla Semi Kasım'a ertelendi

Tesla Semi
Tesla Semi

Elon Musk'ın 'şu ana kadar gördüğüm en havalı araba' şeklinde bahsettiği Tesla Semi'nin çıkış tarihi ertelendi.
● Bundan 2 yıl önce gösterilen Tesla Semi kamyonet, epey iddialı bir alanda varlık göstermek istiyor. Ayrıntılar haberimizde:

SpaceX ve TeslaMotors'un sahibi Elon Musk, uzay turizminden sürücüsüz otomobillere kadar birçok farklı alanda çalışmalar yapıyor. Musk'ın geçtiğimiz dönemlerde 'Şimdiye kadar gördüğüm en havalı araba' şeklinde bahsettiği Tesla Semi, bilim-kurgu filmlerinden fırlamış tasarımıyla epey ilgi çekici.

Şirketin en geç bu yaz çıkarması beklenen bu araç için yeni bir erteleme söz konusu. İki yıl önce paylaşılan konsept görüntüsünde Tesla kamyoneti hakkında aslında çok az şey biliniyordu. Musk, geçen sene bir açıklamasında araç hakkında şunları söylemişti:

    Gerçekten fütüristik bir kamyonet. Blade Runner kamyoneti gibi muhteşem olacak. Bu kalbimi durduruyor.

Şirket CEO'su eğer bu aracın satış başarısını önemsemediğini ve eğer satmazsa gelecekte bir daha pick-uptarzında araç üretmeyeceğini söyledi.

Tesla kamyonetinin aslında epey yoğun bir rekabete gireceği aşikar. Ford bir süredir tamamen elektrikli F-150 modeline odaklanıyor. Bu aracın da 2021 yılından önce yollara çıkması bekleniyor. Daha fütüristik bir şey arayanlar için Rivian R1T modeli de seçenekler arasında.

Yani aslına bakıldığında Tesla'nın bu rekabetçi ortamda işi epey zor. Kamyonetin çıkışının Kasım'a ertelenmesi de bunu tetikleyen unsurlardan biri.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >