Bu yıl renklerde de "Öz"e dönüş var: INTERCOLOR 2017 yılının moda renklerini belirledi

Dünya Renk ve Konsept Birliği INTERCOLOR, 2017 İlkbahar- Yaz sezonu renk, konsept ve trendlerini belirledi.

INTERCOLOR'a göre, yeni yılda “öz'e” ve “doğaya” dönüş, “romantizm”, “kent yaşamı”, “dijital dünya ve sanal yaşam” konseptleri ön planda olacak.

Doğaya ve öze dönüş 
Katılan delegelerin neredeyse tamamına yakınının "Öze dönüşü" ifade eden seçimlerde bulunması, doğaya dönüşü ifade ediyor. Böylece doğal, organik, toprak ana, öze dönme, doğada kendini bulma gibi konsept önerileri ortaya çıkıyor.
Doğaya ve öze dönüş Katılan delegelerin neredeyse tamamına yakınının "Öze dönüşü" ifade eden seçimlerde bulunması, doğaya dönüşü ifade ediyor. Böylece doğal, organik, toprak ana, öze dönme, doğada kendini bulma gibi konsept önerileri ortaya çıkıyor.
İç yolculuğu sahipleniyor
Yeni konsept renkler, kalabalık kentlerde yalnızlaşan bireyin kendini yeniden keşfetmesi ve gerçek mutluluğu yakalaması için yaptığı iç yolculuğu sahipleniyor.
İç yolculuğu sahipleniyor Yeni konsept renkler, kalabalık kentlerde yalnızlaşan bireyin kendini yeniden keşfetmesi ve gerçek mutluluğu yakalaması için yaptığı iç yolculuğu sahipleniyor.
Renklerde "Pozitivizm" kavramı
İç huzuru, ruhani pozitivitizm kavramlarını içeren konseptin paletinde koyu safran, beyaz, ekru, gri-mavi, pudra, sıcak ve soğuk ten rengi tonları, kahve gibi nötr renkler bulunuyor.
Renklerde "Pozitivizm" kavramı İç huzuru, ruhani pozitivitizm kavramlarını içeren konseptin paletinde koyu safran, beyaz, ekru, gri-mavi, pudra, sıcak ve soğuk ten rengi tonları, kahve gibi nötr renkler bulunuyor.
Materyalizme uzak bir konsept
Günümüz dünyasında büyük hızla değişen gerçekliğin daha kabul edilebilir forma sokulması, materyalizmden bir miktar uzaklaşmak, günlük yaşamda şiirselliği yakalamak özlemine atıfta bulunan “Phantastic Reality” ve “Simply Poetic!” konseptleri, 2017 İlkbahar Yaz sezonuna damgasını vuracak.
Materyalizme uzak bir konsept Günümüz dünyasında büyük hızla değişen gerçekliğin daha kabul edilebilir forma sokulması, materyalizmden bir miktar uzaklaşmak, günlük yaşamda şiirselliği yakalamak özlemine atıfta bulunan “Phantastic Reality” ve “Simply Poetic!” konseptleri, 2017 İlkbahar Yaz sezonuna damgasını vuracak.
Doğallık ve yumuşaklık var
Gerçeğin romantik renklerle çarpıtılıp yumuşatılarak daha kabullenilir ve yaşanılır kılınmasını hedefleyen konseptin renk paletinde gök mavisi, yavru ağzı, kum rengi, ekru, bej, gri mavi ve açık toprak tonları, materyallerde ise yine doğallık ve yumuşaklık öne çıkıyor.
Doğallık ve yumuşaklık var Gerçeğin romantik renklerle çarpıtılıp yumuşatılarak daha kabullenilir ve yaşanılır kılınmasını hedefleyen konseptin renk paletinde gök mavisi, yavru ağzı, kum rengi, ekru, bej, gri mavi ve açık toprak tonları, materyallerde ise yine doğallık ve yumuşaklık öne çıkıyor.
Kent konsept renkleri
Konsept aynı zamanda kozmopolit kentlerdeki farklı kültürleri harmanlayan, geleneğin ve köklerin yok olmadan kaynaşmasını sağlayan etkenleri bir araya getiriyor. Konseptin renk paletinde pembe, mavi, yeşil, mor ve kahvenin plastik tonları, materyallerde ise seyrek dokulu, ağ görünümlü ya da tül kumaşlar kullanılıyor.
Kent konsept renkleri Konsept aynı zamanda kozmopolit kentlerdeki farklı kültürleri harmanlayan, geleneğin ve köklerin yok olmadan kaynaşmasını sağlayan etkenleri bir araya getiriyor. Konseptin renk paletinde pembe, mavi, yeşil, mor ve kahvenin plastik tonları, materyallerde ise seyrek dokulu, ağ görünümlü ya da tül kumaşlar kullanılıyor.
Telaşsız, oyuncu renkler 
Dijital dünyanın etkisini fazlasıyla hissettiren konsept, internet ve sosyal medya bağımlılığından dahi izler taşıyor. Işıklandırılmış toz mavi, okyanus mavisi, flamingo pembesi, mineral sarısı, nane yeşili, lila gibi telaşeden uzak ama oyuncu renkler başrolde.
Telaşsız, oyuncu renkler Dijital dünyanın etkisini fazlasıyla hissettiren konsept, internet ve sosyal medya bağımlılığından dahi izler taşıyor. Işıklandırılmış toz mavi, okyanus mavisi, flamingo pembesi, mineral sarısı, nane yeşili, lila gibi telaşeden uzak ama oyuncu renkler başrolde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >