Bu yılın popüler özelliği Messenger'a da geldi: Birlikte İzle tüm kullanıcılara açılıyor

Messenger
Messenger

Facebook Messenger, arkadaşlarınızla beraber video izlemenizi sağlayan Birlikte İzle özelliğini aktif ediyor.

Böylece kullanıcılar görüntülü görüşmeler esnasında Facebook'taki videoları ve televizyon programlarını izleyebiliyor.

Şu anda belirli bir test grubunda aktif edilen uygulamanın birkaç hafta içinde kademeli olarak tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Dünya genelinde aylık aktif kullanıcı sayısı 2.5 milyara yaklaşan Facebook, kitleleri daha uzun süre platformda tutabilmek için çeşitli yollar deniyor. Pandemiyle birlikte artan görüntülü görüşmeler, beraberinde yepyeni ihtiyaçları da doğurdu.

Evlerinden çıkamayan insanlar bir şekilde etkileşime geçmek için - internet üzerinden de olsa - aynı şeyleri birlikte yapma üzerine yoğunlaştı. Görüntülü görüşmeler sırasında bir videoyu ortak izlemek bunun en somut örneği. Son güncellemeyle bu özellik Messenger'a da geliyor. Böylece isteyen kullanıcılar hem tüm videoları hem de televizyon programlarını beraber izleyebiliyor.

Görüntülü görüşmelere Birlikte İzleme özelliği geliyor.

Birlikte İzle özelliğinin yalnızca Facebook'taki videolar ve televizyon programları için geçerli olduğunu da belirtmek gerekiyor.
Birlikte İzle özelliğinin yalnızca Facebook'taki videolar ve televizyon programları için geçerli olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Watch Together yani Birlikte İzle olarak isimlendirilen özellik yalnızca iki kişinin değil kalabalık bir grubun da ortak şekilde video izlemesini sağlıyor.

Bu noktada görüşmeler sırasında yalnızca Facebook'taki videoların ortak şekilde izlenebileceğini de belirtmek gerekiyor. Zira diğer platformlardaki içeriklerin bu şekilde Messenger üzerinden izlenmesi gibi bir durum söz konusu değil.

Birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara açılması beklenen özelliğin şu anda belirli bir grupta test edildiği biliniyor.

Güncellemeyi yaparak Birlikte İzle özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Gerçekten giderek çok daha görsel hale geliyor ve büyümeye devam ediyor.

Facebook, Messenger'daki bu özellik sayesinde kullanıcıların daha fazla etkileşime girebileceğini düşünüyor.
Facebook, Messenger'daki bu özellik sayesinde kullanıcıların daha fazla etkileşime girebileceğini düşünüyor.

Facebook, Messenger'da şu anda günde 150 milyon görüntülü görüşme yapıldığını ve insanların birbirine günde 200 milyon video gönderdiğini söylüyor. Messenger'ı yöneten Stan Chudnovsky bir röportajında görüntülü görüşmenin her geçen gün daha geniş bir kitleye eriştiğini belirtiyor.

Az önce de bahsettiğimiz gibi ortak video izleme aslında tam anlamıyla 2020'de hayatımıza giren detaylardan biri diyebiliriz. Öncelikle Disney+ GroupWatch olarak isimlendirilen sistem duyuruldu. Daha sonrasında diğer ağlarda da benzer adımlar atıldı.

Ortak video çözümleri genellikle bilgisayarlar üzerinden kullanıcılara bu tip bir fırsat sunuyor. Fakat Messenger'da doğrudan hem Android hem de iOS uygulamaları vasıtasıyla akıllı telefonlarda kullanım mümkün oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >