Bu yöntemleri kullandıktan sonra evinizde inanılmaz bir değişim yaşanacak

Aşırı titizlerin işine yarayacak 14 püf noktası.
Aşırı titizlerin işine yarayacak 14 püf noktası.

Aşırı titiz olanların yüzlerinde kocaman bir gülümseme belirmesini sağlayacak olan 14 pratik bilgi…

Her kadın evinin pırıl pırıl olmasını ister. Ancak bazı eşyaları temizlemek son derece zahmetlidir. Hem kolayca işinizin bitmesini istiyorsunuz hem de ‘evim mis gibi koksun’ diyorsanız bu yöntemleri uygulamanızda fayda var. İşte, hayatınızı kolaylaştıracak 14 pratik bilgi;

Mikrodalga temizliği
Bir süngere sabun sıkın ve köpürtün. Ardından süngeri mikrodalganın içene yerleştirin. Fırını bu şekilde 30 saniye çalıştırın. Sonrasında mikrodalganın kapağını açın ve içindeki süngerle fırını silin.
Mikrodalga temizliği Bir süngere sabun sıkın ve köpürtün. Ardından süngeri mikrodalganın içene yerleştirin. Fırını bu şekilde 30 saniye çalıştırın. Sonrasında mikrodalganın kapağını açın ve içindeki süngerle fırını silin.
Yatak temizliği
Yataklarınızın üzerine bolca kabartma tozu serpin. Yatağı birkaç saat bu şekilde bırakın. Ardından elektrik süpürgesiyle kabartma tozunu çekin. Kabartma tozuyla birlikte tüm tozların da makinenin içine hapsolduğunu göreceksiniz.
Yatak temizliği Yataklarınızın üzerine bolca kabartma tozu serpin. Yatağı birkaç saat bu şekilde bırakın. Ardından elektrik süpürgesiyle kabartma tozunu çekin. Kabartma tozuyla birlikte tüm tozların da makinenin içine hapsolduğunu göreceksiniz.
Doğrama tahtaları
Et, sebze vs kestiğiniz tahtaların temizliği son derece önemlidir. Tuz serptiğiniz tahtayı limonla ovalarsanız; pırıl pırıl olacaktır.
Doğrama tahtaları Et, sebze vs kestiğiniz tahtaların temizliği son derece önemlidir. Tuz serptiğiniz tahtayı limonla ovalarsanız; pırıl pırıl olacaktır.
Ekmek kızartma makinesi
Bir dış fırçası yardımıyla ekmek kızartma makinenizi rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Ekmek kızartma makinesi Bir dış fırçası yardımıyla ekmek kızartma makinenizi rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Batarya / Musluk 
Su lekelerinden kurtulmak istiyorsanız musluk ya da bataryaları yağlı kağıt ile silmenizde fayda var.
Batarya / Musluk Su lekelerinden kurtulmak istiyorsanız musluk ya da bataryaları yağlı kağıt ile silmenizde fayda var.
Ütü
Kalın bir kağıdın üzerine bolca tuz serpin. Ütünün buharını kapatın ve ısıyı maksimuma getirin. Ütüyü tuzun üzerinde gezdirin. Bu işlemden sonra ütünüzün tabanı tertemiz olacaktır.
Ütü Kalın bir kağıdın üzerine bolca tuz serpin. Ütünün buharını kapatın ve ısıyı maksimuma getirin. Ütüyü tuzun üzerinde gezdirin. Bu işlemden sonra ütünüzün tabanı tertemiz olacaktır.
Gümüş eşyalar
Gümüş eşyaları dolaplara yerleştirirken her birini gazlı bezle sarın.
Gümüş eşyalar Gümüş eşyaları dolaplara yerleştirirken her birini gazlı bezle sarın.
Çamaşır
Yağ lekelerini, toz haline getirdiğiniz tebeşirle rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Çamaşır Yağ lekelerini, toz haline getirdiğiniz tebeşirle rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Jaluzi
Jaluzileri temizlemek çok zor bir iştir. Bu işi en kolay şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız; elinize bir çorap geçirin ve temizliğe başlayın.
Jaluzi Jaluzileri temizlemek çok zor bir iştir. Bu işi en kolay şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız; elinize bir çorap geçirin ve temizliğe başlayın.
Kızartma tavaları
Tuz; yağ ve yanmış yiyecekleri temizler. Kızartma tavalarını bol tuzla temizleyebilirsiniz.
Kızartma tavaları Tuz; yağ ve yanmış yiyecekleri temizler. Kızartma tavalarını bol tuzla temizleyebilirsiniz.
Halı
Ütünüzün içerisine sirkeli su karışımını doldurun. Ardından halının lekeli kısmına su serpin ve ıslattığınız bölgeyi bezle örtün. Bezin üzerine ütüyü bastırın. Leke kolaylıkla çıkacaktır.
Halı Ütünüzün içerisine sirkeli su karışımını doldurun. Ardından halının lekeli kısmına su serpin ve ıslattığınız bölgeyi bezle örtün. Bezin üzerine ütüyü bastırın. Leke kolaylıkla çıkacaktır.
Lavabo
Lavaboyu soda ve diş fırçasıyla iyice temizleyin. Ardından lavabonun içerisine birkaç dilim limon bırakın.
Lavabo Lavaboyu soda ve diş fırçasıyla iyice temizleyin. Ardından lavabonun içerisine birkaç dilim limon bırakın.
Pencere
Pencerelerinizi gazete kağıtlarıyla güzelce temizleyebilirsiniz.
Pencere Pencerelerinizi gazete kağıtlarıyla güzelce temizleyebilirsiniz.
Kötü koku
Evinizdeki kötü kokulardan kurtulmak istiyorsanız, fırınınızın içerisine vanilya özü koyup çalıştırın. 5-10 dakika çalıştırdıktan sonra fırının kapağını açın... Böylelikle eviniz mis gibi kokmaya başlayacak(Kaynak: brightside.me)
Kötü koku Evinizdeki kötü kokulardan kurtulmak istiyorsanız, fırınınızın içerisine vanilya özü koyup çalıştırın. 5-10 dakika çalıştırdıktan sonra fırının kapağını açın... Böylelikle eviniz mis gibi kokmaya başlayacak(Kaynak: brightside.me)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >