Bugün mevcut bakanlarla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi son kez toplanıyor

Kabine toplantısı ​
Kabine toplantısı ​

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında mevcut bakanlarla son kez toplanıyor. Toplantıda seçimlerin değerlendirilmesi yapılacak ve yerel seçimler için çalışmalar başlatılacak. 3 Haziran Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ederek göreve başlaması ve yeni kabine üyelerini açıklayacağı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı görevdeki bakanlarla son kez bugün yapılacak. Toplantıda seçim sonuçlarının ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı bugün saat 15.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Mevcut bakanlarla son kez düzenlenecek toplantıda 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantıda 10 ay sonra yapılacak yerel seçimler için de hazırlıkların başlaması da gündemdeki bir diğer konu.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

AK Parti grubu belirlendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında grup yönetimi için isimler belirlendi. Gelecek hafta Meclis grubunda oylama yapılacak.

Habertürk'ün haberine göre yapılan değerlendirme sonucunda şu isimle belirlendi:

  • Grup Başkanı Abdullah Güler
  • Grup Başkanvekilleri
  • Özlem Zengin
  • Leyla Şahin Usta
  • Muhammed Emin Akbaşoğlu
  • Bahadır Yenişehirlioğlu
  • Abdulhamit Gül

Gelecek hafta Meclis grubunda oylama yapılacak.

Yeni bakanlar ne zaman belli olacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kesin sonuçlarını açıklamasını takip eden 3'üncü gün Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin edecek. YSK'nın kesin sonucu yarın açıklaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 Haziran Cumartesi günü Meclis ederek göreve başlayacak. Erdoğan daha sonra ise yeni kabinesini açıklayacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlanacak. 4 Haziran Pazar günü ise, bakanlıklarda devir teslim törenlerinin olması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >