Bugüne kadar Dünya'ya düşmüş 6 büyük meteor: Sırları araştırılıyor

Dünya'ya düşmüş 6 büyük meteor
Dünya'ya düşmüş 6 büyük meteor

Dünya'ya gelen meteorların çoğu atmosferi geçemeden yanarak yok olurlar. Ancak bazıları ise atmosferi geçerek yeryüzüne ulaşmayı başarırlar. İşte şimdiye kadar Dünya'ya düşmüş 6 büyük meteor...

Hoba Meteoru

                                    Güney Afrika ülkesi Namibya'da bulunan Hoba meteoru 60 ton ağırlığıyla şimdiye kadar keşfedilen en ağır meteor olma özelliğini taşır. 6,5 metrekare yüzey alanına sahip olan meteorun 80.000 yıl önce Dünya'ya düştüğü tahmin ediliyor.
Hoba Meteoru Güney Afrika ülkesi Namibya'da bulunan Hoba meteoru 60 ton ağırlığıyla şimdiye kadar keşfedilen en ağır meteor olma özelliğini taşır. 6,5 metrekare yüzey alanına sahip olan meteorun 80.000 yıl önce Dünya'ya düştüğü tahmin ediliyor.
Bacubirito Meteoru

                                    4,25 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,75 metre yüksekliğinde olan meteorun ağırlığı 20 ton civarındadır. 1863 yılında jeolog Gilbert Ellis Bailey tarafından ortaya çıkarılmıştır.
Bacubirito Meteoru 4,25 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,75 metre yüksekliğinde olan meteorun ağırlığı 20 ton civarındadır. 1863 yılında jeolog Gilbert Ellis Bailey tarafından ortaya çıkarılmıştır.
Mbozi Meteoru

                                    Uzunluğu 3 metre, ağırlığı 25 ton olan bu meteor 1930'lu yıllarda Tanzanya'da keşfedilmiştir.
Mbozi Meteoru Uzunluğu 3 metre, ağırlığı 25 ton olan bu meteor 1930'lu yıllarda Tanzanya'da keşfedilmiştir.
El Chaco Meteoru

                                    Yaklaşık 37 ton ağırlığında olan El Chaco meteoru bugüne kadar Dünya'da keşfedilen en büyük 2. meteordur. 1969 yılında metal bir dedektörün yardımıyla yerin 5 metre altında bulunan meteor, Arjantin'de Campo del Cielo adında 60 kilometrekarelik bir krater oluşmasına neden olmuştur.
El Chaco Meteoru Yaklaşık 37 ton ağırlığında olan El Chaco meteoru bugüne kadar Dünya'da keşfedilen en büyük 2. meteordur. 1969 yılında metal bir dedektörün yardımıyla yerin 5 metre altında bulunan meteor, Arjantin'de Campo del Cielo adında 60 kilometrekarelik bir krater oluşmasına neden olmuştur.
Cape York Meteoru

                                    1993 yılında Grönland'da keşfedilen Cape York Meteoru'nun 10.000 yıl önce düştüğü tahmin edilmektedir. Tarihteki en büyük meteor olarak bilinen bu meteorun ağırlığı 20 tondur ve  Danimarka'da bulunan Kopenhag Üniversitesi Jeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.
Cape York Meteoru 1993 yılında Grönland'da keşfedilen Cape York Meteoru'nun 10.000 yıl önce düştüğü tahmin edilmektedir. Tarihteki en büyük meteor olarak bilinen bu meteorun ağırlığı 20 tondur ve Danimarka'da bulunan Kopenhag Üniversitesi Jeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.
Willamette Meteoru

                                    1906 yılında New York'ta bulunan Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nde sergilenmeye başlanan Willamette Meteoru, şimdiye kadar ABD'de keşfedilmiş en büyük meteordur. Yüzey alanı 7,8 metrekare, ağırlığı ise 15.5 tondur.
Willamette Meteoru 1906 yılında New York'ta bulunan Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nde sergilenmeye başlanan Willamette Meteoru, şimdiye kadar ABD'de keşfedilmiş en büyük meteordur. Yüzey alanı 7,8 metrekare, ağırlığı ise 15.5 tondur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >