Bundan sonra evlerinize kasa kasa limon alacaksınız

Limonun faydaları.
Limonun faydaları.

Limonun hiç bilmediğiniz 9 faydası.

Sağlıklı bir beden için C vitamini yönünden son derece zengin olan limonu sık sık tüketmenizde fayda var. İşte limonun 9 faydası;
Cilt bakımı
Limon suyu, cilt bakımı için son derece önemlidir. Limon suyu; güneş yanığı ve böcek ısırıklarının ağrılarına iyi gelir. Aynı zamanda limon suyunu akne, siyah nokta ve egzama tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir.
Cilt bakımı Limon suyu, cilt bakımı için son derece önemlidir. Limon suyu; güneş yanığı ve böcek ısırıklarının ağrılarına iyi gelir. Aynı zamanda limon suyunu akne, siyah nokta ve egzama tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir.
Beyaz dişler hayal değil
Dişler fırçalandıktan sonra limon suyuyla gargara yapılabilir. Ayrıca dişler limonla ovalanabilir.
Beyaz dişler hayal değil Dişler fırçalandıktan sonra limon suyuyla gargara yapılabilir. Ayrıca dişler limonla ovalanabilir.
Soğuk algınlığına karşı korur
Soğuk algınlığından etkilenmek istemiyorsanız; kış aylarında en azından içtiğiniz çayın içerisine bir dilim limon ekleyin. Şayet gripseniz, limonla gargara yapabilirsiniz. Limon vücut sıcaklığını arttırır ve daha çok terlemenize neden olur. Bu şekilde hastalıktan daha hızlı kurtulabilirsiniz.
Soğuk algınlığına karşı korur Soğuk algınlığından etkilenmek istemiyorsanız; kış aylarında en azından içtiğiniz çayın içerisine bir dilim limon ekleyin. Şayet gripseniz, limonla gargara yapabilirsiniz. Limon vücut sıcaklığını arttırır ve daha çok terlemenize neden olur. Bu şekilde hastalıktan daha hızlı kurtulabilirsiniz.
Sağlıklı saçlar
Saç bakımı için limon son derece önemlidir. Kepekten kurtulmak istiyorsanız, saçınıza limon maskesi uygulayabilirsiniz.
Sağlıklı saçlar Saç bakımı için limon son derece önemlidir. Kepekten kurtulmak istiyorsanız, saçınıza limon maskesi uygulayabilirsiniz.
Nasırla mücadele eder
Aspirin ve limon suyunu karıştırıp nasıra uygulayabilirsiniz. Kısa süre içinde bu tarifin nasırlara son verdiğini göreceksiniz.
Nasırla mücadele eder Aspirin ve limon suyunu karıştırıp nasıra uygulayabilirsiniz. Kısa süre içinde bu tarifin nasırlara son verdiğini göreceksiniz.
Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir
Bronşit, bademcik iltihabı, larenjit ve astım rahatsızlıkları olanlar limonu güvenle kullanabilir. C vitamini kaynağı olan limon astım ataklarının sıklığını azaltır.
Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir Bronşit, bademcik iltihabı, larenjit ve astım rahatsızlıkları olanlar limonu güvenle kullanabilir. C vitamini kaynağı olan limon astım ataklarının sıklığını azaltır.
Zayıflamanıza yardım eder
Limon, diyet listelerinin olmazsa olmazlarındandır.
Zayıflamanıza yardım eder Limon, diyet listelerinin olmazsa olmazlarındandır.
Karaciğeri temizler
Limon suyu, karaciğeri temizler.
Karaciğeri temizler Limon suyu, karaciğeri temizler.
Muhteşem lezzetlerin sırrı
Limonu; yemeklerde, çorbalarda, tatlılarda ve içeceklerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Limon içerisine girdiği yer şeyin tadını enfes hale getirir.

 (Kaynak: kitchenmag.ru)
Muhteşem lezzetlerin sırrı Limonu; yemeklerde, çorbalarda, tatlılarda ve içeceklerde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Limon içerisine girdiği yer şeyin tadını enfes hale getirir. (Kaynak: kitchenmag.ru)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >