Bundan sonra Kim'e şişman demek yasak

Çin Halk Cumhuriyeti, sosyal medyada Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim'in fiziksel özellikleriyle ilgili espri yapılmasını yasakladı.

Çin Halk Cumhuriyeti, sosyal medyada Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'la fiziksel özellikleriyle ilgili espri yapılmasını yasakladı. "Kim-Üçüncü Şişman" kelimesine sansür geldi.

                                    
                                    Dünya basınında ilginç yaptırımlarıyla gündeme gelen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, müttefiki Çin'de de tartışmalı bir isim.
Dünya basınında ilginç yaptırımlarıyla gündeme gelen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, müttefiki Çin'de de tartışmalı bir isim.

                                    
                                    Komünist rejimin hüküm sürdüğü Kuzey Kore, Kim ailesi tarafından yönetiliyor. Kim Jong-un ailenin iktidarda olan üçüncü temsilcisi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nde özellikle gençler, Kuzey Kore lideri Kim'in fiziksel özellikleri ve ülkesindeki uygulamalarıyla ilgili sosyal medya üzerinden espriler yapıyor.
Komünist rejimin hüküm sürdüğü Kuzey Kore, Kim ailesi tarafından yönetiliyor. Kim Jong-un ailenin iktidarda olan üçüncü temsilcisi. Çin Halk Cumhuriyeti'nde özellikle gençler, Kuzey Kore lideri Kim'in fiziksel özellikleri ve ülkesindeki uygulamalarıyla ilgili sosyal medya üzerinden espriler yapıyor.

	Çinli gençler, Kuzey Kore üç nesildir yöneten Kim ailesinin son üyesi Kim Jong-un'la dalga geçmek için "Kim-Üçüncü Şişman" esprisi yapıyor.
Bu durumdan rahatsız olan Kuzey Kore yönetimi resmi olarak başvuruda bulunarak, Çin'den bu tür haberlerin sosyal medyada yasaklanmasını talep etti.
Çinli gençler, Kuzey Kore üç nesildir yöneten Kim ailesinin son üyesi Kim Jong-un'la dalga geçmek için "Kim-Üçüncü Şişman" esprisi yapıyor. Bu durumdan rahatsız olan Kuzey Kore yönetimi resmi olarak başvuruda bulunarak, Çin'den bu tür haberlerin sosyal medyada yasaklanmasını talep etti.

                                    
                                    Çin'in en büyük internet arama motoru Baidu ve mikroblog "Weibo"da Çince "Jin San Pang" aramasını yapanlar sansürle karşılaşıyor.

"Jin San Pang" kelimesi "Kim -Üçüncü Şişman" anlamına geliyor ve Kuzey Kore liderinin fiziksel özellikleriyle dalga geçiyor.
Çin'in en büyük internet arama motoru Baidu ve mikroblog "Weibo"da Çince "Jin San Pang" aramasını yapanlar sansürle karşılaşıyor. "Jin San Pang" kelimesi "Kim -Üçüncü Şişman" anlamına geliyor ve Kuzey Kore liderinin fiziksel özellikleriyle dalga geçiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >