Bunlar nasıl yaratık: İlk defa göreceğiniz canlı türleri keşfedildi

Bunlar nasıl yaratık: İlk defa göreceğiniz canlı türleri keşfedildi
Bunlar nasıl yaratık: İlk defa göreceğiniz canlı türleri keşfedildi

2016'da canlı sınıflandırmalarına 133 yeni türün eklendiği açıklandı. İşte bu yıl keşfedilen 133 yeni canlı türünden bazıları...

California Bilimler Akademisine bağlı Biyoçeşitlilik, Bilim ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü, yeni türlerin keşfine ilişkin yıllık raporunda 2016'da canlı sınıflandırmalarına 133 yeni türün eklendiğini açıkladı. Yeni keşfedilen canlılar bir yana deniz altında görenleri dehşete düşüren pek çok 'canavar' yaşıyor. İşte gözlerinize inanamayacağınız o canlılar...
Dev Tespih Böceği
Dev tespih böceği Uzunlukları 17 santimetre ile 37 santimetre arasında değişen bu tür, maksimum bin 700 gram ağırlığa sahipler.
Dev Tespih Böceği Dev tespih böceği Uzunlukları 17 santimetre ile 37 santimetre arasında değişen bu tür, maksimum bin 700 gram ağırlığa sahipler.
Fangtooth
Fangtooth Son derece ürkütücü bir görünüme sahip olan iri gözlü fangfish'ler okyanusun 5 bin metre derinliğinde yaşıyorlar.
Fangtooth Fangtooth Son derece ürkütücü bir görünüme sahip olan iri gözlü fangfish'ler okyanusun 5 bin metre derinliğinde yaşıyorlar.
Grammatonotus brianne 
Keşifler arasında yer alan pembe ve sarı renkteki parlak bir balık olan "Grammatonotus brianne", insanoğlunun deniz altında yaptığı en derindeki keşif olarak tarihe geçti. Araştırmacılar, balığı denizin 150 metre altında filme alarak kayda geçirdi.
Grammatonotus brianne Keşifler arasında yer alan pembe ve sarı renkteki parlak bir balık olan "Grammatonotus brianne", insanoğlunun deniz altında yaptığı en derindeki keşif olarak tarihe geçti. Araştırmacılar, balığı denizin 150 metre altında filme alarak kayda geçirdi.
Drakula Karınca
2016'da dünya genelinde 43 yeni karınca türü keşfedildi. Bunlardan biri de kan emici özelliğinden dolayı Drakula karınca olarak adlandırılan Stigmatomma. Bu canlı Madagaskar'ın renkli coğrafyasında keşfedildi.
Drakula Karınca 2016'da dünya genelinde 43 yeni karınca türü keşfedildi. Bunlardan biri de kan emici özelliğinden dolayı Drakula karınca olarak adlandırılan Stigmatomma. Bu canlı Madagaskar'ın renkli coğrafyasında keşfedildi.
Angler Fish
Angler Fish Ortalama 1 metre uzunluğa sahip olan angler fishler Atlantik okyanusunda yaşıyor.
Angler Fish Angler Fish Ortalama 1 metre uzunluğa sahip olan angler fishler Atlantik okyanusunda yaşıyor.
Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı
Kırmızı dudaklı yarasa balığı Mevcut olan ayakları sayesinde hem karada hem de denizde rahatça ilerleyebilen kırmızı dudaklı yarasa balıkları maksimum 40 cm uzunluğa ulaşıyorlar.
Kırmızı Dudaklı Yarasa Balığı Kırmızı dudaklı yarasa balığı Mevcut olan ayakları sayesinde hem karada hem de denizde rahatça ilerleyebilen kırmızı dudaklı yarasa balıkları maksimum 40 cm uzunluğa ulaşıyorlar.
Damla Balığı
Damla balığı İnsanlar tarafından yeni yeni keşfedilmiş olan bu balık türü genellikle Avustralya ve Tazmanya açıklarındaki derin sularda görülüyor.
Damla Balığı Damla balığı İnsanlar tarafından yeni yeni keşfedilmiş olan bu balık türü genellikle Avustralya ve Tazmanya açıklarındaki derin sularda görülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >