'Burdayız bir yere kaçmıyoruz' dedi, yurtdışına kaçarken yakalandı

 Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir
Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir

Çiftlik Bank benzeri vurgun yaptığı ve yaklaşık 200 milyon TL’lik para topladığı ileri sürülen Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir gözaltına alındı. Karademir, bir hafta önce operasyonlar başladığında, ''Biz buradayız, bir yere kaçmıyoruz'' diye açıklama yapmıştı.

’Bir yere gittiğimiz yok’ dedikten 2 gün sonra yurt dışına kaçmak isterken polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Anadolu Farm kurucusu olduğunu iddia eden İsa Karademir, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir yurtdışına kaçarken yakalandı.
Anadolu Farm kurucusu İsa Karademir yurtdışına kaçarken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Anadolu Farm isimli oyunun, oyun üyeleri tarafından sahibi ve yöneticisi olarak bilinen, 21 Mart’ta Anadolu Farm kurucusu olarak basın açıklaması yapan, 23 Mart’ta yurt dışına çıkmak üzereyken engellenen ve Kayseri’de Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Oto Tur. Gıda Lokanta San. Tic. AŞ. isimli firmanın Şube Müdürü İsa Karademir gözaltına alındı.

Anadolu Farm
Anadolu Farm

Gözaltına alınan Karademir, 21 Mart’ta yaptığı basın açıklamasında ’Bir yere gittiğimiz yok, süreci bizzat takip edeceğim’ demişti. Gazetecilere kendisini AnadoluFarm’ın kurucusu olarak tanıtan İsa Karademir’in, bu açıklamadan 2 gün sonra yurt dışına kaçmasını polisin engellediği ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >