Burs ve kredi başvuruları bugün sona eriyor!

Arşiv
Arşiv

6 Ekim'de başlayan KYK burs başvuruları bugün saat 23.59'da son bulacak. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

KYK'nın burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 24 Ekim Salı günü (bugün) saat 23.59'a kadar başvurusunu tamamlaması gerekiyor.

Başvurularda, öğrencilerin öğrenim bilgilerini kontrol etmeleri ve başvuruyu doğru şekilde tamamlamaları gerekiyor.

Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler de aynı tarihler arasında bilgilerini güncelleyebilecek.

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamamaları için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Burs almak için öncelikler

Şehit, gazi çocukları, anne ve babası vefat edenler, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgelendirenler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeleri ibraz ettikleri takdirde KYK bursundan öncelikli olarak faydalanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda 2017-2018 eğitim öğretim dönemi kredi burs olayı biz ilk geldiğimiz dönemde 45 liraydı, şimdi ise 445 liraya çıkarttık. Bu yıl lisans ve üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredi 470 lira oldu. Geçen yıl 285 lira yurtta kalanlara yardım ediyorduk, 330 liraya çıkarttık. Şimdi yüksek lisans öğrencilerine 940 liraya, doktora yapanlara ise 1410 liraya çıkarttık. Bu rakamlar adeta kendini geçindirmek değil, aile geçindirir duruma geldiler" ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >