Otobüs şoförü ani fren yaptı, kadın yolcu işini kaybetti

Nurşen Vatansever otobüs şoförünün ani freniyle düşerek kolunu kırdı
Nurşen Vatansever otobüs şoförünün ani freniyle düşerek kolunu kırdı

Bursa'da meydana gelen olayda halk otobüsüne binen 42 yaşındaki Nurşen Vatansever otobüs şoförünün ani freniyle düşerek kolunu kırdı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edilerek Nurşen Vatansever hastaneye kaldırıldı. Ciddi şekilde yaralanan Vatansever, kırıkları nedeniyle işini kaybetti. ‘Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçlamasıyla dava açılan tutuksuz sanık otobüs şoförü Fırat K.’nin ehliyetine yargılama sürecinde üç ay boyunca el konuldu. Nurşen Vatansever’in maddi ve manevi tazminat davasının devam edildiği belirtildi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, otobüs şoförünün ani freninin cezasını kadın yolcu çekti.

Ahmet Hamdi Tanpınar Caddesi üzerinde, Nurşen Vatansever (47), eve dönmek için Fırat K. (42) idaresindeki 16 M 00068 plakalı özel halk otobüsüne bindi.

Nurşen Vatansever, yanında oturan yolcuya yol vermek istediği sırada Fırat K. aniden frene bastı.

Kadın yolcu kolunu ve bileğini kırdı

Frenin etkisiyle savrulan Vatansever, otobüsün içerisinde yere düşerken, düşmenin etkisiyle sol kolu ve bileği kırıldı.

Acı içerisinde kıvranan Vatansever için ihbar üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Vatansever, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yaralı kadınının durumu ciddi

Kolu alçıya alınan Vatansever'in doktor raporunda, basit tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek ve hayati fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek nitelikte yaralandığı ifade edildi.

Kolundaki kırık nedeniyle iş bulamadı

Çalıştığı iş yerinden ayrılan ve sonraki süreçte girdiği birkaç iş yerinde de kolundaki ağrılar nedeniyle çalışamayan Vatansever, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Otobüs şoförünün ehliyetine üç ay el konuldu

Bursa 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak’ suçlamasıyla dava açılan tutuksuz sanık Fırat K.’nin, ehliyetine yargılama sürecinde üç ay boyunca el konuldu. Fırat K. ayrıca 3 bin 360 TL de para cezasına çarptırıldı.

"Bu kaza nedeniyle işini kaybetti"

Nurşen Vatansever’in avukatı Batuhan Arısoy, maddi ve manevi tazminat davalarının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

  • "Savcılık tarafından alınan bilirkişi raporunda şoför, hızını yol ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara göre ayarlamadığından dolayı tam kusurlu bulunuyor. Çalışma yaşında olan müvekkilim, ortopedi servisinde yatış yaparak yoğun ve ağrılı bir tedavi görüyor. Bu kaza nedeniyle işini kaybediyor. Uzun süre bir işte çalışamıyor. Tekrar işe giriyor ama bu iş de kısa süreli oluyor çünkü bileğindeki acılar nedeniyle işini devam ettiremiyor.

"Şoförler daha sık denetlenmeli"

  • Yapılan ceza yargılamasında, şoför hakkında taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan adli para cezası ile 3 ay süreyle ehliyetin geri alınmasına karar verildi. Bu kararın önemli olduğunu düşünüyoruz. Zira şoförün kusurundan dolayı ceza yaptırımın olacağı bilincinde olması daha dikkatli ve özenli araç kullanmasını sağlayacaktır. Maddi ve manevi tazminat davamız ise devam ediyor. Can taşıyan, özellikle toplu ulaşım aracını kullananların azami dikkat göstermesi, duyarlı olması, insan hayatını ve güvenliğini riske atmaması, kurallara daha fazla uyması ve toplu taşıma aracı kullanan şoförlerin daha sık denetlenmesi gerektiği düşüncesindeyiz"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >