Bursa’da bir köy böyle isyan etti: Komşu köyden yıllardır dayak yiyoruz

Fadıllı köyü sakinleri yetkililerden yardım istiyor
Fadıllı köyü sakinleri yetkililerden yardım istiyor

Bursa Nilüfer’e bağlı Fadıllı köyünde oturanlar, komşu oldukları Akçalar köyü sakinlerinden dayak yemekten usandıklarını söyleyerek isyan etti. Fadıllı köylüleri bu durumun yetkililer tarafından bir an önce önlenmesi gerektiğini söyledi.

Bursa Nilüfer'deki Fadıllı Köyü'nde yaşayanlar neden çıktığı bilinmeyen husumetten dolayı komşu köyleri Akçalar sakinlerinden öldüresiye dayak yediklerini iddia etti. Fadıllı köylüleri bu durumun yetkililer tarafından bir an önce önlenmesi gerektiğini söyledi.

"Gençlerimizi dövüp 'Öldü' diye bırakıyorlar"

Köy meydanında toplanan kadın-erkek onlarca Fadıllı köylü, başvurmadıkları yetkili merci kalmadığını; ancak buna rağmen dayak yemekten kurtulamadıklarını belirterek yaşanan duruma isyan etti. Şehir merkezine ulaşım için tek yollarının komşu köyden geçtiğini belirten köylüler, "Araçları durdurup bizleri öldüresiye dövüyorlar" dedi. Bir kişiye 60 kişinin saldırdığını iddia eden Fadıllı köyü sakinleri "Gençlerimizi dövüp 'Öldü' diye bırakıyorlar" şeklinde konuştu.

“Bizim amacımız barış, bu olaylar 50 yıldır devam ediyor”

Bu şiddetin bir an önce son bulması gerektiğini belirten Fadıllı Köyü sakinlerinden Neslihan Ekşi, şunları söyledi:

  • "Köyümüze 5 kilometre uzaklıktaki komşu köyü halkıyla ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz. Fiziksel, psikolojik ve sosyal şiddetlerine maruz kalıyoruz. Bu duruma sadece Fadıllı Köyü'nden olduğumuz için maruz kalıyoruz. Fadıllı Köyü'nden olduğumuz için yol üzerinde 50 kişilik grup darp ediyor. Zincirle dövüp 'Öldü' diye bırakıyorlar. Bu olayın boyutları çok içler acısı halde. Bizim amacımız barış, bu olaylar 50 yıldır devam ediyor. Artık can güvenliğimiz yok. Şikayette bulunmadığımız yer kalmadı, durumu kaymakama kadar ulaştırdık. Hiçbir kalıcı sonuç alınamadı. Biz herhangi bir sağlık, eczane ihtiyacımızı karşılamak için o köyden geçtiğimizde sıkıntı yaşıyoruz"

Çocuklarının komşu köy çocukları tarafından darp edildiğini ifade eden köylü kadınları, "Bu kavgaların neyin kavgası olduğunu bilmiyoruz. Çocuklarımızı 20 kişi saldırarak demir çubuklarla dövüyorlar. Askerden izne gelen çocuğu dövdüler. Bu iş çığrından çıktı artık. Biz kavga huzursuzluk değil, kardeşlik ve komşuluk istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Akçalar Köyü sakinleri ise esas mağdurun kendileri olduğunu belirterek defalarca Fadıllı köylülerinden dayak yediklerini ifade ettiler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >