Bursa’da genç hakimin kalbi uyurken durdu: Komaya girdi

Haftalardır yaşam mücadelesi veren genç hakim sadece kızını sesini duyunca tepki veriyor.
Haftalardır yaşam mücadelesi veren genç hakim sadece kızını sesini duyunca tepki veriyor.

Bursa'da Bölge İdare Mahkemesi'nde hakim olarak görev yapan 40 yaşındaki Esra Sarıkaya Konaş'ın kalbi, Temmuz ayında uyurken durdu. Genç hakim bir süre oksijensiz kaldığı için komaya girdi. Konaş, 116 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Bursa’da görev yapan 40 yaşındaki hakim Esra Sarıkaya Konaş’ın kalbi uyuduğu esnada durdu. Hastanede yapılan müdahale sonucu yaşama döndürülen Esra Sarıkaya Konaş, beynine bir süre oksijen gitmediği için komaya girdi.

Kızının sesini duyunca tepki veriyor

116 gündür yoğun bakımda tedavi gören hakim, sadece, 20 aylık olan kızı Ela'nın sesini duyunca tepki veriyor. Esra Sarıkaya Konaş'ın eşi Egemen Konaş, "Eşimin yaşama dönmesi için beklemekten başka çaremiz yok. Bir de yurt dışından kök hücre gerekiyormuş. Bunun için de Sağlık Bakanlığı'ndan özel izin gerekiyormuş" dedi.

Doktorların durumunun çok ağır olduğunu söylediği eşinin sözlerine gözlerini kırparak, parmağını oynatarak yanıt vermek istediğini belirten Egemen Sarıkaya, "Esra, kızımız Ela'nın sesini duyunca farklı oluyor. Vücudunu hareket ettirip kafasını kaldırmak istiyor" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >