Bursa’da yeni bir yangın çıkarmaya çalışan kaçak her yerde aranıyor: Gönüllü ekip yeleği ile hain kundaklama

Bursa
Bursa

Bursa'da ormanı yakmaya çalışan bir kundakçı her yerde aranıyor. Bursa’nın Harmancık ilçesinde vatandaşlar ve görevliler alevlere karşı canını ortaya koyarak mücadele verirken, ormanı yakmaya çalışan bir kişi son anda fark edildi. Çakmak köyünü saran alevlere müdahale edildiği sırada bölgeyi çakmakla yeniden ateşe vermek istediği tespit edilen beyaz gömlekli şahıs ve kaçtığı 34 plaka kodlu beyaz araç jandarma ve polis tarafından takibe alındı.

Bursa’nın Harmancık ilçesinde 4 gündür devam eden orman yangını, havadan ve karadan mücadeleyle söndürülmeye çalışılıyor. Alevlerle gece boyunca mücadele eden vatandaşından itfaiye ekibine kadar herkes enerjisini sonuna kadar kullandı. Ancak ekiplerin mücadelesine taş koymak ve alevlerin sönmesini istemeyen kişiler de ortaya çıkabiliyor.

İtfaiyeciler canla başla yangın söndürürken yangın çıkarmaya çalıştı

Çakmak köyü civarında alevlerle karşı direnen kişilerin arkasından bir kişinin yolun karşısında çalılıkları tutuşturmaya çalıştığı fark edildi. Jandarma ve vatandaşların geldiğini gören kişi, hızla koşarak kaçtı. Kovalamacanın yaşandığı anlarda kalabalığın arasına karışan kişi, izini kaybettirdi.

Bursa
Bursa

STK gönüllülerinin giydiği reflektörlü yeleği giyerek kundaklamış

O anlara şahit olan itfaiye ekipleri de, "Yangına müdahale edip soğutma çalışmaları yaparken yolun karşısında bulunan ormanlık alanın içinde yoldan içeri yaklaşık 150 metre mesafede ormanın alenen kundaklandığına şahit olduk. Benim önümde koşan çocuk net bir şekilde kaçan şahsı gördü. Ben STK gönüllülerinin giydiği reflektörlü yelek üzerinde olduğunu gördüm. Hemen müdahale edip söndürdük amaçları bence bu yangının Harmancık merkez ulaşmasıdır" dedi.

Beyaz gömlekli şahıs ve İstanbul plakalı beyaz araç her yerde aranıyor

Polis ve jandarmanın yanı sıra istihbarat birimleri 34 GOV plakalı beyaz araçla beyaz gömlekli şahsın peşine düştü.

Öte yandan özel harekat ve sivil görevliler boşaltılan köyler, ormanlarda yeni provokasyonların önüne geçmek için devriye sayılarını arttırdı. Hem polis hem jandarma ekipleri, motorize timler girişlerin yasaklandığı ormanlarda 24 saat görev yaparak yeni kundaklamaların önüne geçmeye çalışıyor

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >