Bursa'ya yerli metrobüs

Türkiye’de ilk kez Bursa’da üretilen 290 kişi kapasiteli metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü oluşuyla da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yerli üretimde öncü adımlar attığını belirterek, ilk yerli tramvay ve ilk yerli metro aracı üretimlerinin ardından artık metrobüs üretiminin de Bursa'da yapıldığını söyledi.

Bursa'daki metrobüs üretiminden dolayı heyecan duyduğunu ifade eden Başkan Altepe, Türkiye'deki gelişime işaret ederek, “Güçlü bir Türkiye'nin oluşumunda güçlü şehirlerin var olması önemli. Güçlü bir şehir olan Bursa'da da yerli üretimin artmasını ve yüksek katma değerli araçların üretimini hedefliyoruz" dedi.

Başkan Altepe, bu üretimin İstanbul'un da talebi olduğunu hatırlatarak, “Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkelerine otobüs üreten AKIA firması tarafından Bursa'da Mercedes motorlu kaliteli güzel bir araç üretildi. Yaklaşık 300 kişiyi taşıyabilen, toplu ulaşıma büyük katkı sağlayabilen konforlu araçlar, artık Bursa'da yapılabiliyor. İnşallah, yerli üretim metrobüsümüz, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerinde ve dünya ülkelerinin caddelerinde kullanılacak" diyerek projeye emek verenleri tebrik etti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >