Büyük bataryalı 5 bütçe dostu telefon

iPhone şarj
iPhone şarj

Modern cep telefonlarının en büyük problemi olan pil ömrü, en pahalı cihazları da satın alsanız çözüme kavuşmuyor. Fakat bütçe dostu kategorisinde bu sorunu ciddiye alan büyük bataryalı akıllı telefonlar mevcut.

Her sene yüz milyonlarca ürün satan teknoloji firmaları, hala en büyük akıllı telefon sorununa çözüm bulabilmiş değil: Pil ömrü. Üreticilerin pahalı mobil cihazlarında zarif tasarımın büyük bataryaya tercih edildiğini bahane etmesi, yıllar içerisinde pil ömrünü içerisinden çıkılamayan büyük bir endüstriyel sorun haline getirdi. Ancak her gün telefon şarj etmekten bıkanlar için ince tasarım yerine büyük pilin ön planda olduğu seçenekler yok değil.

Xiaomi Redmi Note 4X

                                    
                                    Redmi Note 4X, Xiaomi'nin 2017 ürün yelpazesinde fiyat/performans dengesi ve büyük piliyle en dikkat çeken modellerden biri. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 625 çipset, Samsung ISOCELL kamera, ve 5,5 inç Full HD IPS LCD ekranıyla sınıfı için gayet ideal özelliklerle donatılan telefon, 4100 mAh kapasiteli bataryası sayesinde iki günlük kullanım süresi sunabiliyor. Telefonun farklı bellek versiyonlarına göre değişkenlik gösteren satış fiyatı 999 ₺ bandında.
Xiaomi Redmi Note 4X Redmi Note 4X, Xiaomi'nin 2017 ürün yelpazesinde fiyat/performans dengesi ve büyük piliyle en dikkat çeken modellerden biri. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 625 çipset, Samsung ISOCELL kamera, ve 5,5 inç Full HD IPS LCD ekranıyla sınıfı için gayet ideal özelliklerle donatılan telefon, 4100 mAh kapasiteli bataryası sayesinde iki günlük kullanım süresi sunabiliyor. Telefonun farklı bellek versiyonlarına göre değişkenlik gösteren satış fiyatı 999 ₺ bandında.
ASUS ZenFone 3 Max

                                    Son yıllarda Çinli rakiplerinin gölgesinde kalan ASUS, geçen sene büyük bataryalı telefon kategorisine önemli bir çözüm armağan etmişti. Arkada 13 MP, önde 8 MP çözünürlüklü sensörle ortalamanın üstünde bir kamera performansı ortaya koyan ZenFone 3 Max adlı bu çözüm, güzel tasarımı ve 4100 mAh'lik piliyle segmentinde dikkat çekmeyi başarıyor. Ancak vasat seviyedeki Qualcomm Snapdragon 430 çipsetin tercih edilmesi cihazın 1249 liralık fiyatına kuşkuyla bakılmasına neden oluyor. ZenFone 3 Max'ın ayrıca 5,2 inç ve MediaTek çipsetli 1049 liralık versiyonu da uzun pil ömrü deneyimi isteyenler için makul bir seçenek.
ASUS ZenFone 3 Max Son yıllarda Çinli rakiplerinin gölgesinde kalan ASUS, geçen sene büyük bataryalı telefon kategorisine önemli bir çözüm armağan etmişti. Arkada 13 MP, önde 8 MP çözünürlüklü sensörle ortalamanın üstünde bir kamera performansı ortaya koyan ZenFone 3 Max adlı bu çözüm, güzel tasarımı ve 4100 mAh'lik piliyle segmentinde dikkat çekmeyi başarıyor. Ancak vasat seviyedeki Qualcomm Snapdragon 430 çipsetin tercih edilmesi cihazın 1249 liralık fiyatına kuşkuyla bakılmasına neden oluyor. ZenFone 3 Max'ın ayrıca 5,2 inç ve MediaTek çipsetli 1049 liralık versiyonu da uzun pil ömrü deneyimi isteyenler için makul bir seçenek.
Motorola Moto E4 Plus

                                    
                                    5000 mAh pil kapasitesine sahip Moto E4 Plus, bu kadar büyük bir pille satın alabileceğini en ucuz akıllı telefon. Şık tasarım, 5,5 inç HD çözünürlüklü ekran, sekiz çekirdekli MediaTek çipset ve saf Android yazılımla Moto E4 Plus modelinin Türkiye fiyatı: 1099 ₺
Motorola Moto E4 Plus 5000 mAh pil kapasitesine sahip Moto E4 Plus, bu kadar büyük bir pille satın alabileceğini en ucuz akıllı telefon. Şık tasarım, 5,5 inç HD çözünürlüklü ekran, sekiz çekirdekli MediaTek çipset ve saf Android yazılımla Moto E4 Plus modelinin Türkiye fiyatı: 1099 ₺
Xiaomi Mi Max 2

                                    
                                    Listedeki en büyük pil (5300 mAh) ve en geniş ekranlı (6,44 inç) telefon olan Xiaomi Mi Max 2, sadece günler süren pil ömrüyle değil donanım kalitesiyle de şaşırtıyor. Bütçe dostu kategorisinin popüler yongaset çözümü Snapdragon 625'in eşlik ettiği dev telefon, büyük ekran ve pil yüzünden 211 gram ağırlığa ulaşsa da 7,6 mm'lik ince kasa çok da kaba görünmüyor. Ülkemizde Mi Max 2'yi 1250 ₺ ödeyerek satın almak mümkün.
Xiaomi Mi Max 2 Listedeki en büyük pil (5300 mAh) ve en geniş ekranlı (6,44 inç) telefon olan Xiaomi Mi Max 2, sadece günler süren pil ömrüyle değil donanım kalitesiyle de şaşırtıyor. Bütçe dostu kategorisinin popüler yongaset çözümü Snapdragon 625'in eşlik ettiği dev telefon, büyük ekran ve pil yüzünden 211 gram ağırlığa ulaşsa da 7,6 mm'lik ince kasa çok da kaba görünmüyor. Ülkemizde Mi Max 2'yi 1250 ₺ ödeyerek satın almak mümkün.
Lenovo P2

                                    
                                    Listenin ilk sırasında yer almayı selef model Vibe P1'in büyük başarısıyla hak eden Lenovo P2, satın alınabilecek en iyi büyük bataryalı telefon olarak kabul edilebilir. Bu segmentte çok sık görülmeyen Full HD çözünürlüklü AMOLED ekran ve saf Android yazılımın ideal güç tüketim profili, P2'yi zirveye taşıyan en önemli özellikler. 5100 mAh'lik bir pil kullanan cihaz, sadece büyük batarya tercihiyle kalmayıp 16W hızlı şarj desteği de sunarak dev bataryanın şarj süresini bir buçuk saate kadar indiriyor. Gümüş ve altın renklerdeki telefonun Türkiye fiyatı 1399₺ seviyesine kadar düşmüş durumda.
Lenovo P2 Listenin ilk sırasında yer almayı selef model Vibe P1'in büyük başarısıyla hak eden Lenovo P2, satın alınabilecek en iyi büyük bataryalı telefon olarak kabul edilebilir. Bu segmentte çok sık görülmeyen Full HD çözünürlüklü AMOLED ekran ve saf Android yazılımın ideal güç tüketim profili, P2'yi zirveye taşıyan en önemli özellikler. 5100 mAh'lik bir pil kullanan cihaz, sadece büyük batarya tercihiyle kalmayıp 16W hızlı şarj desteği de sunarak dev bataryanın şarj süresini bir buçuk saate kadar indiriyor. Gümüş ve altın renklerdeki telefonun Türkiye fiyatı 1399₺ seviyesine kadar düşmüş durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >