Büyük iddia: Ünlü şarkıcı Shakira 14.5 milyon euro vergi kaçırdı

Shakira

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın İspanya hükümeti'nden 14,5 milyon Euro vergi kaçırdığı iddia edildi.

Şarkılarıyla müzik listelerine damgasını vuran dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira, gündeme bomba gibi düşen bir iddia ile manşetlerde. Yıldız şarkıcının 14,5 milyon euro vergi borcu olduğu ve bu nedenle hakkında işlem başlatıldığı belirtildi.

Shakira'nın 2011-2014 yıllarında Barcelona'da yaşarken belgeler üzerinde kendisini Bahamalar'da yaşıyor gösterdiği ve böylelikle vergileri ödemediği iddia ediliyor.

İspanyol kanunlarına göre en az 183 gün ülkede kalan kişiler küresel çapta elde ettikleri kazançlarından ötürü de vergi ödemekle mükellef.

Ünlü şarkıcı Shakira’nın, geçtiğimiz Şubat ayında vergi idaresine borçlu olduğu 32 milyon doları ödediği öğrenilmişti.

Shakira kimdir?

Shakira
Shakira

2 Şubat 1977 tarihinde Kolombiyalı bir anne ve Amerikalı bir babanın kızı olarak Kolombiya'da doğdu. Henüz 4 yaşındayken şiir yazmaya başladı. Küçük yaşta erkek kardeşini kaybetti ve şiirlerini şarkıya dönüştürdü. İlk şarkısını vefat eden erkek kardeşine yazdı. Hayatının dönüm noktası prodüktör Monica Ariza ile tanışmasıyla başladı.

14 yaşında ilk albümünü çıkardı ancak albüm beklentilerin altında kaldı. 20 yaşında ‘Vina Del Mar International’ adlı festival yarışmasına katıldı. Ünlü şarkıcı Ricky Martin yarışmanın jüri üyelerinden biriydi. Bu yarışmayı Shakira, birincilikle tamamladı. Yarışmadan sonra hızla tanınmaya başladı ve bugünkü konumuna ulaştı. İspanyolca dışında İngilizce ve Portekizceyi de akıcı olarak konuşabilmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >