Büyük taşınma için nefesler tutuldu: 45 saat sürecek

İstanbul Havalimanı büyük buluşma için hazır.
İstanbul Havalimanı büyük buluşma için hazır.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma için son düzlüğe girildi. Süreç 5 Nisan Cuma günü saat 03.00'te başlayacak ve 45 saat sürecek. 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 23.59'da tamamlanması planlanan 'büyük taşınma' için yoğunluk yaşanması beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı için de önlemler alındı.

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma süreci 5 Nisan Cuma günü başlayacak. Saat 03.00'te başlayacak olan 'büyük taşınma' 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 23.59'da tamamlanacak.

  • Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Atatürk Havalimanı'ndan taşınma sürecinde oluşabilecek yoğunluk için önlemler alındı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk bekleniyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk bekleniyor.

Tarifeli uçuşlar kapalı

Taşınmanın planlanan şekilde gerçekleşebilmesi için, 6 Nisan saat 02.00-14.00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak.

Bu süreçte yolcular sorunsuz şekilde uçuşlarını gerçekleştirebilmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'na yöneldi. Bu havalimanında da yolcuların mağdur olmaması ve uçuşlarını sorunsuz şekilde tamamlaması için çok sayıda önlem alındı.

İstanbul Havalimanı büyük taşınmayı bekliyor.
İstanbul Havalimanı büyük taşınmayı bekliyor.

Sabiha'da 48 saatli yoğun mesai

Sabiha Gökçen Havalimanı, pisti taşınma takvimi süresince yani 48 saat boyunca açık kalacak. Pasaport bankolarının tamamı da yine 24 saat boyunca açık kalarak pasaport işlemleri sırasında sıra oluşmasının önüne geçilecek. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi İSG'nin operasyon birimleri, taşınma takviminde 24 saat hizmet vererek oluşabilecek sorunların önüne geçecek.

Taşınma operasyonunun eşi benzeri yok

Küresel havacılık tarihinde dahi eşi benzeri görülmemiş taşınma operasyonu toplamda 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 23:59’da tamamlanacak.

  • Büyük taşınmanın planlanan şekilde başarıyla gerçekleşmesi için 6 Nisan sabahı saat 02:00 ile 14:00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak.

İstanbul Havalimanı'ndaki körükler uçaklarla buluşmayı bekliyor.
İstanbul Havalimanı'ndaki körükler uçaklarla buluşmayı bekliyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, dev operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada; “Doğup büyüdüğümüz evimiz Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldığımız için hüzünlüyüz diğer tarafta ise dünyanın havacılık merkezi bizim evimiz olacağı için heyecanlıyız." açıklamasında bulundu.

Yüzde 25'i tamamlandı

Aycı, "Bizim açımızdan da son derece profesyonelce hazırlanmış taşınma planlarımız uluslararası danışmanlarla yerel otoritelerle ve tüm kurum ve kuruluşlarla ilgili paydaşlarla yapılmış stratejik önemi olan çalışmalara dair tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olmakla birlikte ve bir süredir toplam taşınmanın yüzde 25'ini de şu ana kadar gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Geriye artık büyük kısmı kaldı" dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı açıklamalarda bulundu.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı açıklamalarda bulundu.

İETT'den 'yanlış gelenler için' ücretsiz taşıma

İETT, Atatürk Havalimanı’na yanlışlıkla gelen yolcular için İstanbul Havalimanı’na direkt 15 gün süreyle ücretsiz taşıma yapacak.

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma sürecinin 5 Nisan’da saat 03.00’te başlayıp 45 saat sonra 6 Nisan 23.59’da tamamlanacak. Taşınma süresince bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Bu yolları kullanacak sürücülerin alternatif yol güzergahlarını kullanmaları gerekecek.

29 Ekim’de uçuşlara başlanılan İstanbul Havalimanı’na yolcuların rahat ulaşması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş.’nin bir markası HAVAİST’in 6 Nisan’dan itibaren seferlerini arttırması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >