Büyükannelere maaş uygulaması Mart ayında başlıyor

Beklentiler büyük, büyükanneler maaş uygulamasına kavuşuyor.

Milyonlarca kişiyi heyecanlandıran maaş projesi hayata geçiyor. Büyükanneler için maaş uygulamasının imzaları bu hafta atılıyor. Şubat ayında pilot bölge olarak seçilen İstanbul ve Bursa'da gelen talepler toplanacak. Taleplerle birlikte belirlenen bin aile ile birlikte uygulama başlamış olacak.

Uygulama başladıktan 6 ay sonra yapılan değerlendirmeye göre bakanlıklarla masaya oturulacak ve uygulamanın Türkiye geneline yayılması konusunda nihai karar verilecek. Kısaca söylemek gerekirse uygulamanın olumlu görülmesi dahilinde diğer illerde Eylül ayında uygulamadan yararlanabilecek. Annenin iş yükümlülüğünü yerine getirmesi için başlatılan uygulamada hem anne işine tam zamanlı gidebilecek hemde çocuğunu güvendiği insanlara emanet edebilecek. Bu sayede büyükanneler ödeme alacak. Aylık 400 liradan başlayan ödemeler olacak.

Büyükanne desteğiyle de aileye katkı yapılabilecek. Projede yaş sınırlaması 0-3 yaş arası çocukları içine alıyor. Büyükanneler içinse bir yaş sınırlaması gelecek. Uygulamanın kötü kullanılmaması için anneye 1 yıllık çalışma şartı gelecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >