Büyükçekmece Adliyesi'nde altın ve gümüş hırsızlığı: Görüntüler ortaya çıktı

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki emanet bürosundan çalınan 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüşün hırsızlık anlarına ait güvenlik görüntüleri ortaya çıktı. Olayda, adliyede görevli memur Erdal Timurtaş'ın alışveriş arabasıyla çalıntı malları adliyeden çıkardığı görüldü.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı emanet bürosunda görevli memur Erdal Timurtaş’ın uzun süredir işe gelmemesi üzerine yapılan incelemede, bürodaki kasaların boş olduğu belirlendi. Yapılan ilk tespitlere göre, kasalarda yaklaşık 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüşün çalındığı ortaya çıktı. Emanet bürosunda görevli diğer personel, Kemal D. tarafından kasaların açtırıldığı öğrenildi.
Şüphelinin İngiltere'ye uçtuğu ortaya çıktı
Savcılık, çalınan altın ve gümüşle ilgili tespitlerin ardından, polis ekipleriyle irtibata geçerek şüpheli Erdal Timurtaş ve Kemal D. hakkında gözaltı talimatı verdi. Yapılan araştırmalarda, Timurtaş’ın eşi ve çocuklarıyla birlikte 19 Kasım 2025’te Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İngiltere'ye uçtuğu belirlendi. Şüpheli Kemal D. ise gözaltına alındı.
Hırsızlık anları kamerada
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüpheli Erdal Timurtaş’ın market arabasıyla emanet bürosuna girdiği, içerideki değerli eşyaları araca doldurduğu ve ardından çıkış kapısından çıkarak adliyeyi terk ettiği görüldü. Bu görüntüler, hırsızlık eyleminin nasıl gerçekleştiğini ortaya koyuyor.
İşte o anlar:
🔴Büyükçekmece Adliyesi’ndeki hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı
— GZT (@gztcom) December 4, 2025
▪️ Büyükçekmece Adliyesi emanet bürosundan yaklaşık 25 kilogram altın ve 50 kilogram gümüşün çalındığı tespit edildi
▪️ Hırsızlığın, uzun süredir işe gelmeyen hizmetli memur Erdal Timurtaş tarafından… pic.twitter.com/AWyNsjxlFR



