Büyükelçilik baskınından sonra Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Trump: Saldırıların arkasında İran var
ABD Başkanı Trump: Saldırıların arkasında İran var

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Haşdi Şabi destekçilerinin Amerikan Büyükelçiliği'ni basmasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump'tan ilk açıklama geldi. Trump, saldırıyı İran'ın organize ettiğini savundu ve "Irak'tan Büyükelçiliği korumak için güçlerini kullanmalarını bekliyoruz ve bunu bildirdik" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'ın başkenti Bağdat'ta Haşdi Şabi destekçilerinin Amerikan Büyükelçiliği'ni basmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Trump, "Bağdat Büyükelçiliğimize yönelik saldırının arkasında İran var. Bu olaylardan İran sorumlu" dedi.

"Saldırının arkasında Irak var"

Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapan ABD Başkanı, "İran bir Amerikan sözleşmeli personelini öldürdü, birçoğunu yaraladı. Güçlü bir şekilde yanıt verdik, ve her zaman vereceğiz. Şimdi ise İran, Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne yönelik bir saldırıyı organize ediyor. Bundan tamamen sorumlu tutulacaklar. Ek olarak, Irak'tan Büyükelçiliği korumak için güçlerini kullanmalarını bekliyoruz ve bunu bildirdik" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

  • ABD Savunma Bakanlığı önceki gün, diplomatlarına yapılan saldırıya misilleme olarak, Hizbullah Tugaylarının, Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.
  • Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını bildirmişti.
  • Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını açıklamıştı.
  • "Hizbullah Tugayları" ya da "Irak Hizbullah'ı" şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi'nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >