Buz gibi havalarda içinizi ısıtacak birbirinden ilginç 17 plaj

Gözlerinizi kapatın ve hayal edin; yeşil, pembe ya da siyah kumların üzerinde güneşlendiğinizi.

Kış mevsimi iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yaz mevsimini şimdiden özleyenlerin sayısı da bir hayli fazladır, herhalde… Yaz aylarının en keyifli anları ise deniz kenarlarında geçer. Deniz, kum ya da plaj denildiği zamansa üç aşağı beş yukarı herkesin gözünde aynı tablo belirir. Ancak bizim bildiğimiz plajlar çok sıradanmış. Dünyanın ayrı noktalarında pembe, siyah ya da yeşil kumlara sahip birçok ilginç plaj bulunuyor. İşte size 17 sıra dışı plaj;
Glass Beach

                                    Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan 'Glass Beach' yani Cam Plajı'nın oluşumu son derece ilginç. Plaj 1940'lı yıllarda çöplük olarak kullanılıyordu. Plajın 18 yıl boyunca çöplük olarak kullanmasının doğaya zarar verdiğini düşünen yetkililer, temizleme çalışmalarına başladı. Plaj çöplerden arındığında ise ortaya ilginç bir manzara çıktı. Yıllar boyu kumun üzerinde biriken camlar, keskinliğini kaybedip ilginç şekiller almış. Camlardan oluşan kumları ise yıl içinde birçok turist ziyaret ediyor. Plajda birçok güvenlik görevlisi bulunuyor ve turistlerin söz konusu cam kumlarını almasına engel oluyor.
Glass Beach Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan 'Glass Beach' yani Cam Plajı'nın oluşumu son derece ilginç. Plaj 1940'lı yıllarda çöplük olarak kullanılıyordu. Plajın 18 yıl boyunca çöplük olarak kullanmasının doğaya zarar verdiğini düşünen yetkililer, temizleme çalışmalarına başladı. Plaj çöplerden arındığında ise ortaya ilginç bir manzara çıktı. Yıllar boyu kumun üzerinde biriken camlar, keskinliğini kaybedip ilginç şekiller almış. Camlardan oluşan kumları ise yıl içinde birçok turist ziyaret ediyor. Plajda birçok güvenlik görevlisi bulunuyor ve turistlerin söz konusu cam kumlarını almasına engel oluyor.
Playa del Amor

                                    Meksika'ya bağlı Marieta Adaları'nda yer alan bir plaj görenleri hayrete düşürüyor. 'Gizli Plaj' ya da 'Aşk Plajı' olarak bilinen yer oldukça fazla turist çekiyor. Bu ilginç yerin oluşumunda ise bir askeri olay yatmaktadır. 1900'lü yılların başında yapılan askeri bir deneme sırasında bölgede patlayan bomba, plajın oluşmasına neden oldu.
Playa del Amor Meksika'ya bağlı Marieta Adaları'nda yer alan bir plaj görenleri hayrete düşürüyor. 'Gizli Plaj' ya da 'Aşk Plajı' olarak bilinen yer oldukça fazla turist çekiyor. Bu ilginç yerin oluşumunda ise bir askeri olay yatmaktadır. 1900'lü yılların başında yapılan askeri bir deneme sırasında bölgede patlayan bomba, plajın oluşmasına neden oldu.
Starry Night Sky Looks Like

                                    Maldiviler'de bulunan 'Starry Night Sky Looks Like' isimli plaj özellikle hava karardığında dikkat çekiyor. Suda ve kumda bulunan küçük deniz canlıları, ay ışığının etkisiyle geceleri mavi bir renk alıyor.
Starry Night Sky Looks Like Maldiviler'de bulunan 'Starry Night Sky Looks Like' isimli plaj özellikle hava karardığında dikkat çekiyor. Suda ve kumda bulunan küçük deniz canlıları, ay ışığının etkisiyle geceleri mavi bir renk alıyor.
Cathedral Beach

                                     

 'Katedral Plajı' ya da Kutsal Plaj olarak adlandırılan yer İspanya'nın Ribadeo bölgesinde bulunuyor. İspanya'nın on yedi özerk bölgesinden olan Ribadeo, Galiçya otonom bölgesine bağlı. Gelgit olayları nedeniyle kayaların şekil almasıyla oluşan plaj oldukça dikkat çekici.
Cathedral Beach 'Katedral Plajı' ya da Kutsal Plaj olarak adlandırılan yer İspanya'nın Ribadeo bölgesinde bulunuyor. İspanya'nın on yedi özerk bölgesinden olan Ribadeo, Galiçya otonom bölgesine bağlı. Gelgit olayları nedeniyle kayaların şekil almasıyla oluşan plaj oldukça dikkat çekici.
Pink Sand Beach

                                     

 Pink Sand Beach, Türkçe anlamıyla Pembe Kum Plajı Bahamalar'da bulunuyor. Dünyanın birçok yerinde pembe kumsal bulunmasına rağmen en dikkat çekici renk tonları Bahamada'ki söz konusu plajda yer alıyor. Küçük pembe kabuklu deniz canlılarının kabuğunu bırakması ya da ölmesi sebebiyle kumsal pembe rengini koruyor.
Pink Sand Beach Pink Sand Beach, Türkçe anlamıyla Pembe Kum Plajı Bahamalar'da bulunuyor. Dünyanın birçok yerinde pembe kumsal bulunmasına rağmen en dikkat çekici renk tonları Bahamada'ki söz konusu plajda yer alıyor. Küçük pembe kabuklu deniz canlılarının kabuğunu bırakması ya da ölmesi sebebiyle kumsal pembe rengini koruyor.
Maho Beach

                                    Maho Plajı, Karayip Adaların'dan Saint Martin'in Hollanda'ya bağlı bölümünde yer alıyor. Princess Juliana Havaalanı ile yan yana olan plaj, denize girenlere korku dolu anlar yaşatıyor. Bazı turistler ise plajın hemen üzerinden geçen uçakları yakından görebilmek için bu ilginç yere gidiyor.
Maho Beach Maho Plajı, Karayip Adaların'dan Saint Martin'in Hollanda'ya bağlı bölümünde yer alıyor. Princess Juliana Havaalanı ile yan yana olan plaj, denize girenlere korku dolu anlar yaşatıyor. Bazı turistler ise plajın hemen üzerinden geçen uçakları yakından görebilmek için bu ilginç yere gidiyor.
Jokulsarlon Black Sand Beach

                                    İzlanda'da bulunan plaj, siyah kumlarıyla şaşırtıyor. Volkanik olaylar nedeniyle siyah kumlara sahip olan plajda soğuk hava nedeniyle buzlarında bulunması da farklı bir manzara oluşturuyor. Turistler burayı yüzmek ve güneşlenmek için değil, güzel doğasını yaşamak için tercih ediyor.
Jokulsarlon Black Sand Beach İzlanda'da bulunan plaj, siyah kumlarıyla şaşırtıyor. Volkanik olaylar nedeniyle siyah kumlara sahip olan plajda soğuk hava nedeniyle buzlarında bulunması da farklı bir manzara oluşturuyor. Turistler burayı yüzmek ve güneşlenmek için değil, güzel doğasını yaşamak için tercih ediyor.
Koekohe in Beach

                                    Yeni Zelanda'da bulunan sahilde yer alan kayalar son derece dikkat çekici. Gelgit olayının etkisiyle oluşan büyüklü-küçüklü taşlar değişik bir manzaraya neden olmuş durumda. İşin ilginç tarafı ise hiçbir kayanın aynı boyutta olmaması. Söz konusu bu kayalarla ilgili ülkede birçok efsane de anlatılıyor.
Koekohe in Beach Yeni Zelanda'da bulunan sahilde yer alan kayalar son derece dikkat çekici. Gelgit olayının etkisiyle oluşan büyüklü-küçüklü taşlar değişik bir manzaraya neden olmuş durumda. İşin ilginç tarafı ise hiçbir kayanın aynı boyutta olmaması. Söz konusu bu kayalarla ilgili ülkede birçok efsane de anlatılıyor.
Kourou Green Beach

                                    Fransız Guyanası'nda yer alan Kourou Green Beach isminden de anlaşıldığı üzere yeşil kumlara sahip. Güney Amerika'da bulunan plajın sırrı ise 'Olivin kristali'… Kumsalda magnezyum ve demir açısında zengin olan olivin kristalleri bulunuyor. Kristaller renklerini kuma verince böylesi güzel bir manzara ortaya çıkıyor.
Kourou Green Beach Fransız Guyanası'nda yer alan Kourou Green Beach isminden de anlaşıldığı üzere yeşil kumlara sahip. Güney Amerika'da bulunan plajın sırrı ise 'Olivin kristali'… Kumsalda magnezyum ve demir açısında zengin olan olivin kristalleri bulunuyor. Kristaller renklerini kuma verince böylesi güzel bir manzara ortaya çıkıyor.
Papakölea Green Sand Beach

                                     

 Hawaii'de bulunan 'Papakölea Green Sand Beach' de rengini olivin kristallerinden alıyor.
Papakölea Green Sand Beach Hawaii'de bulunan 'Papakölea Green Sand Beach' de rengini olivin kristallerinden alıyor.
Giants Causeway

                                    Kuzey İrlanda'da bulunan Giants Causeway, dünya mirasları arasında yer almaktadır. İlginç şekiller, 50-60 milyon yıl önce lavlarının yükselmesi sonucunda oluşmuş. Söz konusu yer Kuzey İrlanda'nın en çok ziyaret edilen turistlik bölgesidir.
Giants Causeway Kuzey İrlanda'da bulunan Giants Causeway, dünya mirasları arasında yer almaktadır. İlginç şekiller, 50-60 milyon yıl önce lavlarının yükselmesi sonucunda oluşmuş. Söz konusu yer Kuzey İrlanda'nın en çok ziyaret edilen turistlik bölgesidir.
Punaluu Black Sand

                                    Kumsallarıyla meşhur Hawaii'de yeşil kumlara sahip plajın dışında bir de siyah kumlu plaj bulunuyor. Volkanik hareketlerin sıklıkla görüldüğü Kuai kıyısında, siyah kumları ile tanınan Punaluu Black Sand Beach yer alıyor.
Punaluu Black Sand Kumsallarıyla meşhur Hawaii'de yeşil kumlara sahip plajın dışında bir de siyah kumlu plaj bulunuyor. Volkanik hareketlerin sıklıkla görüldüğü Kuai kıyısında, siyah kumları ile tanınan Punaluu Black Sand Beach yer alıyor.
Rabida Galapagos Red Beach

                                    Ekvador'a bağlı takımadalardan olan Rabida Adası'nda kırmızı kumların bulunduğu bir plaj var. Kırmızı kumların sebebi ise, ölü mercanlar… Söz konusu bu kumların demir açısından son derece zengin olduğu uzmanlarca belirtiliyor.
Rabida Galapagos Red Beach Ekvador'a bağlı takımadalardan olan Rabida Adası'nda kırmızı kumların bulunduğu bir plaj var. Kırmızı kumların sebebi ise, ölü mercanlar… Söz konusu bu kumların demir açısından son derece zengin olduğu uzmanlarca belirtiliyor.
Shell Beach

                                    Batı Avustralya'nın güneyinde ki Denham'da bulunan plaj turistlerin uğrak yeri. Plajın tamamında deniz kabukları bulunuyor. Güneşin etkisiyle ise kabukların parlaması inanılmaz bir görüntü ortaya çıkıyor.
Shell Beach Batı Avustralya'nın güneyinde ki Denham'da bulunan plaj turistlerin uğrak yeri. Plajın tamamında deniz kabukları bulunuyor. Güneşin etkisiyle ise kabukların parlaması inanılmaz bir görüntü ortaya çıkıyor.
Purple Sand Beach

                                    Purple Sand Beach ya da Pfeiffer Beach olarak bilinen yer Kaliforniya'da bulunuyor. Söz konusu plaj, mor kumlarıyla tanınıyor. Manganez-lal taşı granüllerinin aşınması sonucu plaj mor rengi almış.
Purple Sand Beach Purple Sand Beach ya da Pfeiffer Beach olarak bilinen yer Kaliforniya'da bulunuyor. Söz konusu plaj, mor kumlarıyla tanınıyor. Manganez-lal taşı granüllerinin aşınması sonucu plaj mor rengi almış.
Vik Seach Iceland

                                    Bir başka siyah kumlu plaj, İzlanda'da yer alıyor. Siyah kumların nedeni diğerlerinde de olduğu gibi volkanik hareketler.
Vik Seach Iceland Bir başka siyah kumlu plaj, İzlanda'da yer alıyor. Siyah kumların nedeni diğerlerinde de olduğu gibi volkanik hareketler.
Cave Beach

                                    Cave Beach, Portekiz'in Algarve Bölgesi'nde bulunuyor. Kıyı şeridinde bulunan kayalar gelgit olayları farklı şekiller almış. Plaj dünyanın en romantik yerlerinden biri olarak gösteriliyor.
Cave Beach Cave Beach, Portekiz'in Algarve Bölgesi'nde bulunuyor. Kıyı şeridinde bulunan kayalar gelgit olayları farklı şekiller almış. Plaj dünyanın en romantik yerlerinden biri olarak gösteriliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >