Buz pateninde 20'lik gençlere taş çıkartan 90'lık teyze

90 yıllık ömrü boyunca buz pateninden vazgeçmeyen Yvonne Dowlen geçtiğimiz aylarda hayatını kaybetti ancak hikayesi gençlere örnek olmaya devam ediyor.

Yvonne Dowlen, yaşlandıkça hayattan kopup bir kenara çekilmenin ne kadar da yanlış olduğunu bizlere anlattı. Kaç yaşında olursanız olun içinizdeki yaşam enerjisi tükenmesin ve bir kenara çekilip pencereden akıp giden zamanı izlemeyin.
1925'te dünyaya geldi
5 Temmuz 1925 yılında ABD'de dünyaya gelen Yvonne Dowlen, ailesinin yönlendirmesiyle buz patenine başladı.
1925'te dünyaya geldi 5 Temmuz 1925 yılında ABD'de dünyaya gelen Yvonne Dowlen, ailesinin yönlendirmesiyle buz patenine başladı.
5 yaşında başladı
1930'da yani henüz 5 yaşındayken uluslararası yarışlarda boy gösterdi.
5 yaşında başladı 1930'da yani henüz 5 yaşındayken uluslararası yarışlarda boy gösterdi.
Tüm hayatını adadı
Buz pateninde onlarca madalyanın sahibi olan Dowlen, tüm hayatını bu işe adadı.
Tüm hayatını adadı Buz pateninde onlarca madalyanın sahibi olan Dowlen, tüm hayatını bu işe adadı.
Spordan vazgeçmedi
Evlendi, çocukları oldu… Çoğu zaman pateni bırakması gerektiği söylendi ancak o çok sevdiği bu spordan vazgeçmedi. Ta ki o kazaya kadar.
Spordan vazgeçmedi Evlendi, çocukları oldu… Çoğu zaman pateni bırakması gerektiği söylendi ancak o çok sevdiği bu spordan vazgeçmedi. Ta ki o kazaya kadar.
80 yaşında ölümden döndü
80 yaşındayken ciddi bir trafik kazası geçiren Yvonne Dowlen'in bir daha spor yapamayacağı doktorlar tarafından söylendi. Ancak o bu durumu kabullenmedi. Yaşlı kadın sağlığına kavuşur kavuşmaz soluğu yine buz pistinde aldı.
80 yaşında ölümden döndü 80 yaşındayken ciddi bir trafik kazası geçiren Yvonne Dowlen'in bir daha spor yapamayacağı doktorlar tarafından söylendi. Ancak o bu durumu kabullenmedi. Yaşlı kadın sağlığına kavuşur kavuşmaz soluğu yine buz pistinde aldı.
Hayatı belgesel oldu
90 yaşında olmasına rağmen haftanın 5 günü buz pateni antrenmanı yapan Yvonne Dowlen'in hayatı geçtiğimiz yıl belgesel oldu.
Hayatı belgesel oldu 90 yaşında olmasına rağmen haftanın 5 günü buz pateni antrenmanı yapan Yvonne Dowlen'in hayatı geçtiğimiz yıl belgesel oldu.
2 Mayıs’ta vefat etti
9 dakikalık bu belgesel 2016'da yayınlandı. Ne acı tesadüftür ki belgeselin yayınlanmasından iki gün sonra yani 2 Mayıs 2016'da yaşlı kadın yaşama gözlerini yumdu.
2 Mayıs’ta vefat etti 9 dakikalık bu belgesel 2016'da yayınlandı. Ne acı tesadüftür ki belgeselin yayınlanmasından iki gün sonra yani 2 Mayıs 2016'da yaşlı kadın yaşama gözlerini yumdu.
https://player.vimeo.com/video/198875141?color=fcb614&title=0&byline=0&portrait=0
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >