Buzlu suyla yapılan 'Ice Bucket Challenge'ın mimarı hayatını kaybetti

Arşiv
Arşiv

ALS hastalığına farkındalık oluşturmak için 2014'te düzenlenen, insanların başlarından aşağıya buz dolu kovaları boşalttığı 'Ice Bucket Challange' akımının kurucusu Patrick Quinn, mücadele verdiği ALS hastalığı sebebiyle 37 yaşında hayatını kaybetti.

8 Mart 2013’te ALS teşhisi konulan ve o günden sonra ALS hastalığıyla çetin bir mücadeleye giren ‘Ice Bucket Challange’ akımının kurucusu Patrick Quinn hayatını kaybetti.

220 milyon dolardan fazla para toplandı

Ice Bucket Challenge” kampanyasına ilham veren kişi olarak kabul edilen 37 Yaşındaki Quinn, ALS hastalığı için bugüne kadar 220 milyon dolardan fazla para toplanmasını sağlayan ‘Ice Bucket Challange’ kampanyasının kurucu ortağıydı.

Patrick Quinn
Patrick Quinn

Kampanyaya birçok kişi katılmıştı

  • ‘Ice Bucket Challange’, ilk olarak 2013 yılının ortalarında başlamış, 2014 yılının yaz aylarında, dünyanın dört bir yanındaki insanların başlarına buz dolu kovaları döktüğü ve ALS hastalığına farkındalık ve bağış yapmaya çağırdığı bir kampanya haline gelmişti.
  • Siyasiler, oyuncular, sporcular ve daha birçok kişi bir başka isme meydan okuyarak, başlarından aşağıya buz dolu kovayı boşalttı. Bu küresel hareketin ilham kaynağı ve kurucularından biri olan ABD’li Peter Frates da 34 yaşında hayatını kaybetmişti.

Birçok ünlü isim kampanyaya destek vermişti
Birçok ünlü isim kampanyaya destek vermişti

İki seçenek sunuluyordu

Kampanyada, katılımcılara ALS ile mücadele derneğine 100 dolar bağış yapmak ya da başından aşağı bir kova buzlu su dökmek gibi iki seçenek sunuluyordu. Katılımcı da daha sonra sosyal medya aracılığıyla, başından aşağıya buzlu kova dökerek kendisi gibi iki seçenekten birini seçmesi için üç kişiye meydan okuyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >